Sluit menu
Home Redding voor je voorraadkast

Redding voor je voorraadkast

melenmix blog eline voorraad

Ken je dat gevoel dat je zelf een brood wil bakken? Met je recept in de aanslag loop je enthousiast naar de voorraadkast en kom je tot de ontdekking dat je te weinig meel hebt. Tegen de tijd dat je thuis bent met je boodschappen, heb je weinig energie en al helemaal geen motivatie meer om aan de slag te gaan. Treurig plof je op de bank, in je hand alweer een rijstwafel met pindakaas.

Goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als je glutenvrij eet, wil je niet voor verrassingen staan en kun je beter zorgen dat je voorraadkast goed gevuld is. Maar wat te doen als je net in bovenstaande situatie verzeild raakt? Laat daar nu net een hele praktische oplossing voor zijn: de melenmix.

Misschien las je er al eerder over in een kookboek of op een receptenblog. Een melenmix is een combinatie van verschillende meelsoorten, die je samenvoegt tot een geheel. Eenvoudiger kan bijna niet.

Anti food-waste

Zo’n mix heeft een aantal voordelen. Allereerst maak je alle restjes van je meel op, heel milieuvriendelijk. Want eten weggooien is not done. Op deze manier mix je alle leftovers tot één brood of bakmix.

Maak de smaak naar jouw wens

Zodra je meelsoorten combineert wordt de smaak van je baksel neutraler. Hou je niet zo van de nootachtige smaak van boekweitmeel? Mix deze dan eens met haver en rijstmeel. De smaken vermengen zich tot een gemêleerde smaak. In je baksel zullen geen smaken meer overheersen

Voor jouw budget

Een melenmix is ook budgetvriendelijk. Je kunt duurdere meelsoorten mengen met een meelsoort uit de aanbieding, zodat je meer broden kunt bakken voor een relatief vriendelijke prijs.

Bak jij al met een melenmix? Welke meelsoorten gebruik jij in de mix? We zijn benieuwd naar jouw reactie.

 

Geschreven door Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *