Sluit menu
Home 5x watertanden met Netflix

5x watertanden met Netflix

netflix tv film

De tijd om bij te komen van het drukke jaar. Daar hoort bij: kachel, dekentje, een foute kersttrui, lekker eten, familie, vrienden, en – anno 2016 – Netflix! Niks om je voor te schamen. Zeker omdat je je marathon film praktijken deze Kerst kunt verantwoorden: je doet namelijk meteen inspiratie op voor het kerstdiner. Deze week, inderdaad, 5 Netflix fooddocu’s om je vingers bij af te likken

1. Chef’s Table

Wat een heer-lij-ke serie! Chef’s Table gunt je letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van de grootste topchefs ter wereld. Elke aflevering een andere en aangezien er inmiddels twee seizoenen uit zijn (3 inclusief de spin-off Chef’s Table France) kun je nog even vooruit. De toverwoorden? Passie, talent, creatief en avontuurlijk. See for yourself

2. The Mind of a Chef

Ook deze serie is een absoluut pareltje: niet voor niets werd The Mind of a Chef bekroond met maar liefst 4 Emmy’s en de prestigieuze James Beard Award (dé Oscar van de culinaire wereld). Ook in deze serie worden weer diverse chefs gevolgd. Presentator Anthony Bourdain gaat op zoek naar de creatieve en artistieke inspiratiebronnen van de grootste en meest spraakmakende talenten ter wereld. Met wederom drie seizoenen genoeg kijkplezier gegarandeerd!

3. Food Choices

Even iets heel anders: de docu Food Choices. Wellicht niet zo watertandend lekker als nummer 1 en 2, maar daarom niet minder interessant. In anderhalf uur wordt in Food Choices namelijk een heel andere kant van voedsel belicht. Welke eetpatronen kent de wereld? En welke consequenties hebben onze keuzes op ons lichaam en de planeet? Food Choices laat het zien: van gezondheidsproblemen tot de relatie tussen onze voedselkeuzes en klimaatverandering. Ja, die is er écht. Daarnaast gaat de documentaire ook in op de misvattingen die er bestaan over voedsel en diëten, waarbij allerhande experts aan het woord komen. Handig, want inmiddels kunnen wij door alle bomen het bos ook niet meer zien. Misschien brengt Food Choices je nog wel tot verrassende goede voornemens voor 2017!

4. Cooked

Leerzaam en lekker. Dat is Cooked. Bestsellerauteur, voedselhistoricus, antropoloog en nutritionist Michael Pollan leert ons in vier afleveringen alles over hoe onze manieren van koken voedsel en de wereld om ons heen veranderd heeft. We moeten terug de keuken in en leren om weer ‘in touch’ te komen met het voedsel dat we bereiden: elk gerecht dat we maken zegt immers iets over wie we zijn.

5. For Grace

Een zeer boeiende film (of docu) over topchef Curtis Duffy die al zijn energie en aandacht steekt in de opening van zijn droom restaurant Grace dat het allerbeste ter wereld moet worden. Deze droom kost hem zijn vrouw en zijn twee kinderen. Ondertussen denkt Duffy terug aan zijn turbulente jeugd en moeizame relaties. Een droom.. of toch een nachtmerrie? Want hoeveel het koken Duffy ook gegeven heeft, het heeft hem inmiddels ook al ontzettend veel gekost, zo laat For Grace zien.

 Geschreven door Jessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *