Sluit menu
Home 5 Glutenvrije apps die je niet mag missen

5 Glutenvrije apps die je niet mag missen

glutenvrije apps

Voor een glutenvrij dieet moet je goed opletten wat je wel en vooral ook niet kunt eten. Dit kan boodschappen doen of uit eten gaan soms erg lastig maken. Maar het kan makkelijker! Om je te helpen zijn er verschillende glutenvrije apps te downloaden. Zo kun je terugvinden welke producten er glutenvrij zijn en bijvoorbeeld waar je lekker glutenvrij kunt eten. Zeker de moeite waard om een keer te bekijken. Wij hebben vijf glutenvrije apps voor je op een rij gezet.

Glutenvrij Le Poole

De Glutenvrij Le Poole app is een barcode scanner voor glutenvrije producten. Zo filter je heel makkelijk de producten die wel en geen gluten bevatten. De informatie wordt geladen vanuit de glutenvrije database Livaad.nl. Deze glutenvrij app heeft de volgende mogelijkheden:

  • Scannen van een EAN-code van een product met de iPhone camera.
  • Na het scannen van de EAN-code worden zoekresultaten weergeven waar je doorheen kunt scrollen. De app zoekt in de glutenvrije database van Livaad.nl.
  • Winkels zoeken waar glutenvrije producten worden verkocht.
  • Informatie over bepaalde afkortingen die ook door Livaad.nl worden gehanteerd.
  • Geen resultaat? Zoek verder met een nieuwe zoek-functie onderaan het resultaat scherm.
  • Glutenvrij Le Poole is een universele app en werkt daarmee op meerdere apparaten, zoals een iPad en iPhone.

Glutenvrij Le Poole is alleen beschikbaar voor iOS-apparaten.

Gluten free recipes

De Gluten free recipes app is een glutenvrij app met daarin veel glutenvrije recepten. De recepten zijn geïnspireerd op creaties van Gordon Ramsay en Rachael Ray. Erg smaakvolle gerechten en met behulp van deze app niet al te moeilijk om te maken! De selectie aan glutenvrije recepten helpt mensen met coeliakie of andere intoleranties voor gluten om heerlijke gerechten voor thuis te maken. Van salades, pizza’s en risotto tot cupcakes en taarten!

Welke gerechten ga jij maken met deze glutenvrij app? Gluten free recipes is beschikbaar voor Android en iOS.

Gluten free restaurant cards

Met de Gluten free restaurant cards app wordt uit eten gaan voor mensen met coeliakie een stuk makkelijker. Deze glutenvrij app bevat namelijk meer dan 40 kaarten in verschillende talen waarop uitgelegd wordt wat coeliakie is. Ook staat hierbij vermeld wat je met coeliakie wel en niet mag eten, zodat de ober precies weet wat hij aan de keuken moet doorgeven of welke gerechten aan te raden zijn.

De Gluten free restaurant cards app is een ideale glutenvrije app, vooral als je op vakantie bent. Met deze app heb je altijd de goede richtlijnen van een glutenvrij dieet bij de hand. In heel veel talen beschikbaar, zodat je in ieder land makkelijk duidelijk kunt maken wat je wel en niet mag eten.

Deze glutenvrije app is alleen beschikbaar voor iOS.

Glutenvrij Coeliakie

Met de Glutenvrij Coeliakie app hoef je niet langer te twijfelen over welke ingrediënten je wel en niet mag gebruiken voor een glutenvrij gerecht. Met meer dan 1.900 ingrediënten bevat deze glutenvrij app een zeer complete lijst. Met behulp van deze app weet je snel welke ingrediënten veilig zijn om te gebruiken als je coeliakie hebt. De app is door deskundige getest en krijgt positieve reviews: ‘zeer volledige lijst’, ‘mooi en overzichtelijk’, ‘praktisch en bruikbaar’.

De Glutenvrij Coeliakie app geeft informatie over welke ingrediënten toegestaan zijn en hoe je deze kunt gebruiken om lekkere gerechten te maken. Daarbij zijn de ingrediënten in zes talen beschikbaar, zodat de app ook in het buitenland goed is te gebruiken.

Glutenvrij Coeliakie is beschikbaar voor Android.

Glutenvrij scanner

Bekijk snel en gemakkelijk of een product glutenvrij is met de glutenvrij scanner. Deze glutenvrije app zoekt na het scannen van de barcode van een product automatisch in de Livaad database op of het product wel of geen gluten bevat. Een super handige glutenvrij app voor bij het boodschappen doen. De gegevens in de Livaad database worden goed bijgehouden en zijn nooit ouder dan één jaar. Toch is het verstandig om naast deze app ook de productverpakking even te controleren. Veel producten veranderen namelijk regelmatig van samenstelling. Met de Glutenvrij scanner haal je makkelijk de goede producten eruit. Check de productverpakking daarna nog even en je weet meteen of het product geschikt is.

De Glutenvrij scanner is beschikbaar voor Android.

Ken jij nog meer glutenvrije apps die echt een aanrader zijn? Deel ze met ons in een reactie!

 

Maarten Heideman schreef:

Kijk ook eens naar de glutenvrijapp (IOS & Android) die kan scannen en zoeken in de Livaad database

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *