Sluit menu
Home Handigheidje met ‘n eitje

Handigheidje met ‘n eitje

glutenvrije eiersalade

Met Pasen kunnen eieren natuurlijk niet ontbreken. Dat vraagt om een paar handige eiertips.

De makkelijkste manieren om je ei te pellen op een rij:

– Stop een gekookt ei in een glas met een klein laagje water, even schudden en de schil valt er zo af!

– Maak voordat je het ei kookt een klein gaatje in de schil. Bijvoorbeeld door middel van een punaise. Hierdoor is het ei makkelijker te pellen

– Schrik de eieren: haal de eieren direct na het koken uit de pan onder koud stromend water om ze te laten schikken.

– Breek de gehele schil door het ei voorzichtig rond te rollen. Hierdoor blijven de stukjes netjes aan elkaar zitten en is het pellen een stuk makkelijker.

– Gebruik een lepel en sla krachtig op de boven­ en onderkant van het ei en schuif die tussen het ei en de schaal. Hierdoor kun je eenvoudig het ei eruit wippen.

 

Hoe weet je of je gefopt wordt; wanneer is een ei gekookt of niet?    

-Maak een ronddraaiende beweging met een lepel in de pan. Een gekookt ei draait wel, een rauw ei draait niet.

 

Heb je gekookte eieren over met Pasen? Zo bewaar je ze:

-Gekookte, ongepelde eieren kun je tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Eenmaal gepeld, kun je ze het beste zo snel mogelijk opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *