Sluit menu
Home Een kijkje in het glutenvrije leven van Reza

Een kijkje in het glutenvrije leven van Reza

Een kijkje in het glutenvrije leven van Reza

Het is mei Coeliakiemaand, in deze maand besteden we extra aandacht aan coeliakie en geven enkele mensen een kijkje in hun glutenvrije leven. Vandaag laat Reza zien dat je van glutenvrij eten een feestje kan maken. Deze dame deelt op haar website rezasbakery.com de mooiste en lekkerste glutenvrije recepten en geeft ons in deze blog een kijkje in haar leven. Lees je mee?

Sinds wanneer eet je glutenvrij?

Sinds september 2018 eet ik glutenvrij, niet veel later kwam ik erachter dat ik ook niet tegen lactose en ei kan. Het heeft veel in mijn leven veranderd, hetgeen dat ik uit de winkel kon eten vond ik over het algemeen niet lekker, waardoor ik ben gaan bakken. Ik wilde mijn lekkere creaties met anderen delen, dus begon ik een Instagram account. Sindsdien heb ik al veel leuke dingen gedaan, zoals workshops en leuke pakketjes mogen ontvangen. Het heeft mijn dagelijkse leven dus veel beïnvloed. Het is dus al duidelijk dat ik graag in de keuken sta, het leukste om te maken vind ik ontbijttaartjes. Daarmee begin je elke dag als een feestje.

Zou je misschien nog iets meer kunnen vertellen hoe jij omgaat met glutenvrij, eivrij én lactosevrij eten? Hoe kun jij positief blijven terwijl ik vaak momenten zullen zijn dat er niets voor jou is of dat het toch in de producten zit?

Alleen glutenvrij eten vond ik al lastig, omdat er weinig echt lekkere producten in de winkels waten. Later kwam ik erachter dat ik ook nog eivrij en lactosevrij moest eten, toen bleef er bijna niks meer over. Dit is wanneer ik begon met bakken. In het begin was dit een grote zoektocht, maar uiteindelijk ben ik achter heel veel handige tips gekomen! Daarom ben ik ook mijn eigen site gaan maken, om deze zoektocht voor andere te beperken. In het begin is dit namelijk heel lastig, maar door het bakken is bijna elk eetmoment voor mij wel één groot feest haha. Vaak is er bij feestjes of iets dergelijks niet veel voor mij, maar op dat soort momenten bedenk ik gewoon aan hoeveel lekkers ik zelf bak en waarschijnlijk nog meer lekkere en bijzondere dingen eet dan de mensen die wel alles kunnen eten.

Als je zonder allergie of intolerantie zou kunnen leven, wat zou je dan het liefste eten of bakken?

Als ik nu opeens wel weer alles zou kunnen eten zou ik vers, geroosterd donkerbruin brood eten met een dikke laag Nutella, heel veel croissantjes en van alles met bladerdeeg, dit zijn de dingen die ik echt het allermeeste mis!

Wat is jouw favoriete glutenvrije recept?

Een recept dat echt op mijn lijf is geschreven is van mijn favoriete chocolate chip koekjes met amandelpasta, deze heb ik echt al ontelbare keren gemaakt! Bekijk Reza’s recept hier, dit moet je proeven!

Een kijkje in het glutenvrije leven van Reza

Jouw taartjes en recepten zien er altijd mooi uit. Heb je wel eens een misbaksel gehad? Vertel!

Ik heb zeker ook wel mijn misbaksels. Laatst had ik een supermooi taartje voor Moederdag en daarvoor had Ik voor de tweede keer in mijn slagroom geklopt, maar niet stevig genoeg, dus het was helemaal in elkaar gezakt op de taart. Ik heb ook wel baksels gehad die maar niet gaar werden, of die juist een baksteen werden haha. Veel dingen die ik bak lukken ook nooit perfect in een keer, vaak is de substantie of de smaak niet helemaal hoe ik het wil, dus ik bak de meeste dingen vaak wel twee of drie keer voordat ik er tevreden mee ben.

Nu zijn we heel erg benieuwd naar jouw favoriete producten!

Producten die ik altijd in huis heb is lekker brood, van YAM natuurlijk, amandelmeel, havermout, ahornsiroop, pindakaas en appelmoes, deze ingrediënten gebruik ik in grotendeels van mijn recepten.

We horen jou YAM zeggen, welk brood van YAM vind je het allerlekkerste?

Mijn favoriete YAM product is het desembrood. Dit vind ik een van de lekkerste glutenvrije broden! En de bruine bolletjes zijn ook een van mijn favorieten.

Hoe maak je van jouw ontbijt en lunch een feestje?

Van mijn ontbijt en lunch maak ik altijd een feestje, door mijn favoriete producten te gebruiken en het mooi op te maken! Of het een simpel broodje, een smoothiebowl of een taartje is, mijn bordje ziet er altijd als een feestje uit!

Tip van Reza!

Mijn tip voor de YAM lezers is om te experimenteren met veel recepten, kunnen ook makkelijke recepten zijn, want voordat je het weet vind je een nieuwe favoriete manier om jouw YAM broodje te eten!

Mijn favoriete manier om YAM brood te eten is met avocado en knoflook champignons!

Volg Reza voor meer inspiratie op Rezasbakery en Instagram!

Een kijkje in het glutenvrije leven van Reza

 

 

Manuela schreef:

Lieve Reza,

Zo knap dat je op jouw leeftijd zo goed de knop weet om te zetten naar een glutenvrij leven. Je bent er meteen voor gegaan wat in korte tijd resulteerde in veel kennis en bakplezier. Je mag heel trots op jezelf zijn en hoop dat je nog veel mensen kunt inspireren en helpen in hun zoektocht naar allergeenvrij bakken/koken.

anime schreef:

Greetings! Very useful advice within this article! It is the little changes that will make the greatest changes. Gussie Alden Emlynne

jumanji schreef:

Touche. Great arguments. Keep up the amazing work. Leese Wallache Halle

filmkovasi schreef:

These are truly great ideas in about blogging. You have touched some good things here. Nadine Zachariah Gershon

hindi movie schreef:

Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article and also the rest of the website is really good. Ashely Inigo Mylan

hindi movie schreef:

Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this article i thought i could also make comment due to this good post.| Sherill Derick Newman

720p schreef:

Hi there. I discovered your blog via Google while looking for a similar subject, your website got here up. It looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then. Zenia Vic Neddie

altyazili schreef:

Now I am ready to do my breakfast, once having my breakfast coming yet again to read more news. Sianna Israel Carmella Aileen Cordie Seabrooke

turkce schreef:

Major thankies for the post. Really looking forward to read more. Keep writing. Martina Rutledge Herrle Merola Monro Alyson

diziler schreef:

Is anyone surprised that a Youtuber/Hollywood Martian is voting for fascism? Democracy remembers those who betray it. Minne Claiborn Jacky

720p schreef:

Awesome blog. Really looking forward to read more. Great. Demetris Billie Hukill

bluray schreef:

Hola buenas noches solo quiero saber loq tengo en mi afore Morissa Stefan Isidore

online schreef:

wow, awesome post. Really looking forward to read more. Wenda Alvis Collayer

turkce schreef:

I enjoy reading through a post that will make people think. Also, thank you for permitting me to comment. Rebbecca Erskine Luht

amateur schreef:

After all, we should remember compellingly reintermediate mission-critical potentialities whereas cross functional scenarios. Phosfluorescently re-engineer distributed processes without standardized supply chains. Quickly initiate efficient initiatives without wireless web services. Interactively underwhelm turnkey initiatives before high-payoff relationships. Holisticly restore superior interfaces before flexible technology. Thomasin Julian Lucy

turkce schreef:

Excellent write-up. I absolutely appreciate this website. Keep it up! Shawna Wain Bard

dizi schreef:

Keep up the good work, I read few posts on this website and I think that your web site is rattling interesting and contains bands of wonderful info. Valera Farley Meriel

Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup.
Do you have any solutions to protect against hackers? 0mniartist asmr

0mniartist schreef:

Thank you for any other magnificent post. Where else
may just anybody get that kind of information in such an ideal approach of writing?
I have a presentation subsequent week, and
I am at the search for such information. asmr 0mniartist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *