Sluit menu
Home Paas inspiratie

Paas inspiratie

Lammetjes in de wei, langer licht, steeds meer zonnige dagen….. het is eindelijk Lente! Kinderen spelen weer buiten en overal zie je vrolijke voorjaarsbloemen. Tijd om je voor te bereiden op de paasdagen! Ontbijten aan een prachtige paastafel, eitjes verstoppen, creatief knutselen en met het gezin op pad! YAM helpt je met tips om het weekend compleet te maken!

Homemade jam

Jam maken is absoluut niet moeilijk en perfect voor de paasbrunch. Combineer je favoriete fruit om een lekkere jam te maken en serveer dit op jou favorieten YAM boterham.

Ingrediënten voor 2 potten homemade jam
500 gr schoongemaakt fruit naar voorkeur
300 gr geleisuiker
1 el citroensap

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Leg de twee potten in de pan met water om deze goed schoon te koken. Doe al het fruit, citroensap en geleisuiker in een hoge pan. Breng dit op matig hoog vuur al roerend aan de kook tot de jam gaat koken. Blijf het geheel nog 4 minuten roeren en zet vervolgens het vuur uit. Haal de potten uit het water en vul deze met de jam, draai ze dicht en zet de potten op de kop. Omdat de jam heet is verdwijnt de overtollige lucht. Laat dit ongeveer 8 minuten zo staan. Dat is Yam-mie!

Tips
– Gebruik een hoge pan met dikke bodem aangezien de jam kan gaan spetteren.
– Als er schuim op de jam in de pan komt schep dit er dan af.
– Op een koele, donker plek is de jam ongeopend ongeveer zes maanden houdbaar! Eenmaal geopend kun je de jam vier weken in de koelkast bewaren.
– Ook heerlijk bij deze wentelfingers.

Feestbrood

Ook als je glutenvrij eet kan je genieten! Smul met Pasen van dit heerlijke YAM feestbrood. Dit is het eerste glutenvrije feestbrood met 100% amandelspijs dat verkrijgbaar is in de supermarkt! Wil je meer weten? Kijk op http://bit.ly/YAM-feestbrood .

Hotspot

Deze maand worden er veel jonge dieren geboren, niets is leuker om deze schatige diertjes van dichtbij te gaan bekijken. Dus… op naar de dierentuin! Bij Burgers Zoo kan je bij binnenkomst in het restaurant aangeven dat je een allergie hebt. En vergeet niet de baby zebra te bekijken!

Handigheidje met ‘n eitje

Met Pasen kunnen eieren natuurlijk niet ontbreken. Daarom wat handige tips: Hoe kan je ze gemakkelijk pellen of het beste koken En wat kan je er allemaal ermee doen?

De makkelijkste manieren om je ei te pellen op een rij
– Ei pellen in een glas water. Stop een gekookt ei in een glas met een klein laagje water, even schudden en de schil valt er zo af!
– Maak voordat je het ei kookt een klein gaatje in de schil. Bijvoorbeeld door middel van een punaise. Hierdoor is het ei gemakkelijker te pellen
– Schrik de eieren: Haal de eieren direct na het koken uit de pan onder koud stromend water om ze te laten schikken.
– Breek de gehele schil door het ei voorzichtig rond te rollen. Hierdoor blijven de stukjes netjes aan elkaar zitten en is het pellen een stuk gemakkelijker.
– Gebruik een lepel en sla krachtig op de boven­ en onderkant van het ei. Schuif een lepel tussen het ei en de schaal. Hierdoor kun je eenvoudig het ei eruit wippen.

Wanneer is een ei gekookt of niet?    
Maak een ronddraaiende beweging met een lepel in de pan. Een gekookt ei draait wel een niet gekookt ei draait niet.

Gekookte, ongepelde eieren kun je tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Eenmaal gepeld, kun je ze het beste zo snel mogelijk opeten.

Hoe kan je controleren of een ei vers is?                        
Doe de eieren in zout water. De oude eieren blijven drijven, de verse eieren zinken

Ideetjes om zelf te maken met Pasen

Op onze Pinterest ‘yamglutenvrij’ vind je de leukste ideetjes om zelf te maken of te bakken met Pasen. Een mooi paasstuk voor op tafel of ga gezellig knutselen met de kinderen. Inspiratie genoeg!

Om te smullen

Naaste chocolade eitjes eens wat anders voor de kids! Dan zijn deze schattige lente toppertjes perfect. Heerlijk zacht schuim in de vorm van spiegeleitjes. Gluten- en lactosevrij. Ei ei ei we zijn zo blij! Verkrijgbaar bij de Jumbo. Klik hier voor meer informatie.

Paas etagère

Ken je dat, heb je zoveel lekkernijen gemaakt,  past het niet meer op de tafel. Deze feestelijk paas etagère staat niet alleen leuk, je kunt er ook nog eens heel veel lekkere hapjes op kwijt! verkrijgbaar bij HEMA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *