Sluit menu
Home Tips om goedkoop glutenvrij te eten

Tips om goedkoop glutenvrij te eten

Tips om goedkoper te eten glutenvrij lactosevrij

Goedkoop glutenvrij eten is als pannenkoeken bakken. De eerste keren mislukt het nogal eens. Maar de aanhouder wint! Voordat je het weet heb jij zonder je bankrekening te plunderen een volle voorraadkast. Glutenvrij eten met een beperkt budget is prima te doen. Om je op weg te helpen hierbij 5 tips:

Tip 1: Denk als een eekhoorn
De herfst een mijn favoriete seizoen. Eten raap je nu letterlijk van straat. Onbespoten en gratis verzamel je met gemak kilo’s hazelnoten, walnoten of tamme kastanjes. Je kunt een bezoekje aan het bos inplannen, maar in het park bij jou om de hoek is ook van alles te vinden.

Tip 2: Vermijd de kant en klaar producten
Wees eens eerlijk, hoeveel eerste levensbehoeften vind je in het glutenvrije pad van je supermarkt? Dat pad is er alleen voor mensen die haast hebben of niet kunnen koken. De producten die je er vindt zitten vol suikers en smaken naar oud papier. Zijn die producten het waard om zoveel euro’s aan uit te geven?

Tip 3: Maak meer zelf
Een gouden tip voor wie wil besparen, investeer je eigen tijd in eten maken. Als je wekelijks iets bakt en een vriendschap met je diepvries opbouwt, dan zal je portemonnee je dankbaar zijn. Wees creatief en zoek de budget vriendelijke alternatieven. Zo kun je zelf rijstmeel maken. Of gebruik (zoete) aardappels als deeg voor je hartige taart.

Tip 4: Eet met de seizoenen
Breng een bezoek aan de markt en je ziet precies welk seizoen het is. Je ziet deze maand de mandarijnen, boerenkool en de bietjes in overvloed liggen. Zodra een groente in grote hoeveelheden aanwezig is, daalt de prijs. Dat levert jou voordeel en een gevarieerde maaltijd op.

Tip 5: Let op de aanbiedingen
Hou je ogen open voor aanbiedingen. Met een aanbieding loopt je voordeel snel op. Blijf hierin nuchter en vraag je af of de aanbieding jou voordeel oplevert. Denk bijvoorbeeld aan de Tuinen waar je voor een prikkie een berg pompoenpitten kan kopen.

Hoe zorg jij dat je voordelig glutenvrij eet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *