Sluit menu
Home 5 Glutenvrije lunch recepten zonder brood

5 Glutenvrije lunch recepten zonder brood

Krijg je iemand met een glutenvrij dieet te lunchen, heb je geen glutenvrij brood in huis of wil je gewoon eens iets anders proberen? Wij geven je 5 verrassende glutenvrije lunch recepten.

Recept 1: Yoghurt met vers fruit en noten

Zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kwark bevatten geen gluten en zijn daarom ideaal om te gebruiken bij de lunch. Combineer de frisse yoghurt met rood fruit en geef je gerecht een extra stevige bite door noten en granola toe te voegen. Een fruitig feestje in de middag!

  1. Hak de noten in stukjes
  2. Kies een mooi hoog glas en werk in laagjes, want het oog wilt ook wat!
  3. Begin met een laagje granola en noten
  4. Vervolgens een laagje yoghurt
  5. Leg hier het verse fruit bovenop
  6. Herhaal deze stappen tot het glas is gevuld met laagjes
  7. Eet smakelijk!

Let op! Niet alle granola is glutenvrij. Daarnaast kunnen yoghurts met smaakjes wel gluten bevatten.

Recept 2: Groente-fruit smoothie

Heb je nog wat overgebleven groenten en fruit in huis? Tover dan snel een lekkere glutenvrije lunch met een frisse smoothie! Smoothies zijn hot, gemakkelijk te maken en ook nog eens goed voor je portemonnee.

  1. Snijd het fruit en de groenten in stukjes
  2. Stop alle ingrediënten in de blender
  3. Voeg water, melk of yoghurt toe en start met mixen
  4. Schenk het in je favoriete glas en geniet!

Variatietips:
– Bananen smoothie met diepvriesfruit en water
– Boerenkool smoothie met banaan en yoghurt
– Spinazie smoothie met banaan, sinaasappel en (kokos)melk

Recept 3: Glutenvrije pannenkoek met banaan

Glutenvrije pannenkoeken zijn een echte traktatie voor de lunch! Deze pannenkoeken zijn op basis van banaan en ei en zijn super eenvoudig om te maken!

  1. Mix 2 bananen en 3 eieren door elkaar
  2. Verhit een beetje (kokos)olie in een koekenpan
  3. Bak de glutenvrije pannenkoeken op middelhoog vuur
  4. Fijne lunch!

Belegtips van YAM:
– Hummus
– Chocoladepasta
– Verse aardbeien
– Kokosrasp

Recept 4: Havermoutpap met fruit, noten en zaden

Op zoek naar een vezelrijke lunch zonder gluten? Ga dan eens voor een stevige havermoutpap met vers fruit en gezonde noten en zaden.

  1. Bereid de havermoutpap volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Voeg stukjes fruit toe zoals banaan, appel of pruimen
  3. Strooi er walnoten, lijnzaad en/of andere noten en zaden overheen
  4. Smullen maar!

Lactosevrije tip: maak de pap met lactosevrije melk of rijstmelk.

Let op: niet alle havermout is glutenvrij.

Recept 5: Rijstepap met kokosmelk, dadels en kaneel

Rijstepap staat vooral bekend als dessert, maar soms mag je jezelf ook in de middag verwennen! Deze heerlijke glutenvrije rijstepap maak je zo:

  1. Meng 200 ml kokosmelk, 300 ml water en 100 gr dessertrijst in een pan
  2. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, af en toe even roeren
  3. Snijd 5 dadels in stukjes
  4. Verdeel de rijst over de twee bakjes
  5. Bestrooi de rijst met de stukjes dadel en strooi er kaneel overheen
  6. Geniet ervan!

Een extra recept tip: Chufa ontbijtkoekjes

Chufa is de Spaanse benaming voor tijgernoot, aardamandel of knolcyperus. Ondanks de naam doet vermoeden is het geen noot maar een knolgewas. Het groeit aan de onderkant van de wortel van een grassoort. Chufa’s zijn notenvrij, sojavrij, lactosevrij en allergenenvrij. Ondanks dat deze aardamandel al eeuwen dienst doet als waardevol voedingsmiddel, is hij ook helemaal van deze tijd! Het is maar wat je er mee doet, bekijk hier nog meer recepten met Chufa!

M schreef:

Heerlijk snel en eenvoudig Zeker als je net begonnen bent met glutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *