Sluit menu
Home Eat to live Cookbook

Eat to live Cookbook

eat live kookboek

Hoeveel diëten bestaan er op de wereld? Wie het weet mag het zeggen. Als je al deze diëten en eetwijzen naast elkaar legt, is er één overeenkomst. Ze zijn het er allemaal over eens dat groenten goed voor je zijn en dat we meer groenten zouden moeten eten.

Waarom eten we dan niet simpelweg meer groenten?
Misschien omdat groenten los niet zo aantrekkelijk zijn als een zak chips of een glutenvrije kokosmakroon. Of moeten we in groente meer energie steken om het tot een smakelijk gerecht te maken?

Als iemand zegt “eet meer groente” dan denk je aan een bord vol te lang gekookte bloemkool… Niet echt aantrekkelijk. Die gedachte veranderde door het lezen van het boek ‘Eat to live’

De boeken ‘Eat to live’ en het gelijknamige ‘Eat to live cookbook’ promoten een plantaardige levensstijl. Beide boeken zijn samengesteld door dr. Joel Fuhrman. Een Amerikaan die jarenlang onderzoek doet naar een plantaardige levensstijl en de gevolgen hiervan op de gezondheid van mensen. Als je benieuwd bent naar de achterliggende redenen en de precieze details van zijn onderzoek, lees dan ‘Eat to live’. Bereid jezelf wel voor op technische hoofdstukken.

Het ‘Eat to live cookbook’ zorgde er daarentegen voor dat je zonder problemen je bord leeg eet. Hoe kan een gerecht op basis van enkel groenten, kruiden, fruit en noten zo lekker en voedzaam zijn! Dit kookboek laat zien dat het combineren van groenten verrassende resultaten oplevert. Keer op keer komen er heerlijke gerechten tevoorschijn.

Dit kookboek heeft ook enige minpunten:
– Het is in het Engels geschreven. Dit kan moeite geven met lezen.
– Het bevat nauwelijks foto’s. Hierdoor ligt de drempel om te gaan koken iets hoger.
– Het boek is niet 100% glutenvrij, maar er worden vaak glutenvrije alternatieven genoemd.

 Wat zijn de pluspunten:
– Het boek is gevuld met 200 recepten. Deze recepten geven verbazingwekkende nieuwe inzichten en goede ideeën om meer groenten in je eetpatroon te krijgen.
– Eenvoudige en wat ingewikkelde gerechten wisselen elkaar goed af in het boek.

 Een paar tips die in het boek staan:
– Fruit je uien of groenten eens in een laagje warm water in plaats van olijfolie, daarmee schrap je veel vetten uit je eetpatroon. De vetten kun je weer opvangen door bijvoorbeeld echte olijven te eten.
– Een sladressing maak je heel gemakkelijk in je blender met kruiden, een appel, een paar noten en wat azijn. Dit geeft een zeer goed resultaat.

 Ben je benieuwd geworden naar deze boeken?
Je kunt ze bestellen bij Book Depository, een Engelse online boekhandel, die alles gratis verzendt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *