Sluit menu
Home Maak feestbrood en oliebollen nog lekkerder!

Maak feestbrood en oliebollen nog lekkerder!

Oliebollen variaties

Tijdens de feestdagen kunnen extra dips en sauzen niet ontbreken op tafel. Heerlijk om te combineren met ons feestbrood en glutenvrije oliebollen!

1. Met appelcompote
6 zoete appels (Elstar of Goudreinetten) in blokjes gesneden
1 kaneelstokje
Meng alle ingrediënten in een pan en zet dit net onder water. Verwarm op middelhoog vuur. Roer af en toe zodat de appels niet aan de bodem blijven vastzitten. Wanneer de appels zacht zijn druk ze dan met de lepel tot de compote dikte naar wens. Voeg naar wens wat suiker toe om zoeter te maken. Serveer de compote warm of laat hem afkoelen en bewaar het in een afsluitbare pot in de koelkast.
Je kunt deze compote ook gebruiken als vulling voor een appeltaart.

2. Met gele room – heerlijk voor tussen de oliebol!
250 ml melk (voor lactosevrij: vervang door kokosmelk of amandelmelk)
1 vanillestokje
2 eidooiers
20 gr maizena
30 gr suiker
Meng de suiker en maizena met een beetje melk. Breng de rest van de melk aan de kook met het vanillestokje. Voeg dooiers toe aan het suikermengsel en klop licht schuimig. Giet de helft van de melk al roerend bij het eimengsel en doe vervolgens alles in de pan. Breng dit al roerend aan de kook tot puddingdikte. Laat het al roerend nog even laag doorkoken. Schenk de pudding op een koud bord of schaal en bedek dit met plastic folie. Laat dit afkoelen in de koelkast. Roer wanneer je de gele room gaat gebruiken nog even door. Je kunt de room voor veel andere dingen gebruiken zoals in taart of bij desserts.

3. Met vanillesaus
250 ml slagroom
2 eieren
50 g suiker
1 vanillestokje of vanille-extract
Haal met een mesje het merg uit het vanillestokje. Breng dit met de slagroom zachtjes aan de kook in een pannetje. Laat het 8 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Klop de eierdooiers met de honing luchtig en romig. Roer het eimengsel vervolgens mee in het pannetje tot het zichtbaar indikt. Zorg ervoor dat als je de saus niet laat koken anders kunnen de eieren stollen en krijg je klontjes.
Je kunt de saus warm of koud serveren.

4. Met chocoladesaus
50 g dadels, 10 min geweekt in lauw water
150 ml sojamelk
2 el rauwe cacaopoeder
Meng alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Schenk de saus in een pannetje en warm het even op. Let op dat je het niet aan de kook brengt.

5. Met bananenijs
3 bananen
2 ijsblokjes
Snijd de bananen in stukjes en doe dit in de blender met de ijsblokjes. Zet het even kort in de vriezer om het ijs op te laten stijven. Garneer het ijs met wat fruit of kokos.
Tips: Voeg een eetlepel honing of een handje kokos toe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *