Sluit menu
Home Maak feestbrood en oliebollen nog lekkerder!

Maak feestbrood en oliebollen nog lekkerder!

glutenvrije oliebollen room vanille

Tijdens de feestdagen kunnen extra dips en sauzen niet ontbreken op tafel. Heerlijk om te combineren met ons glutenvrije feestbrood en oliebollen!

1. Met appelcompote
6 zoete appels (Elstar of Goudreinetten) in blokjes gesneden
1 kaneelstokje
Meng alle ingrediënten in een pan en zet dit net onder water. Verwarm op middelhoog vuur. Roer af en toe zodat de appels niet aan de bodem blijven vastzitten. Wanneer de appels zacht zijn druk ze dan met de lepel tot de compote dikte naar wens. Voeg naar wens wat suiker toe om zoeter te maken. Serveer de compote warm of laat hem afkoelen en bewaar het in een afsluitbare pot in de koelkast.
Je kunt deze compote ook gebruiken als vulling voor een appeltaart.

2. Met gele room – heerlijk voor tussen de oliebol!
250 ml melk (voor lactosevrij: vervang door kokosmelk of amandelmelk)
1 vanillestokje
2 eidooiers
20 gr maizena
30 gr suiker
Meng de suiker en maizena met een beetje melk. Breng de rest van de melk aan de kook met het vanillestokje. Voeg dooiers toe aan het suikermengsel en klop licht schuimig. Giet de helft van de melk al roerend bij het eimengsel en doe vervolgens alles in de pan. Breng dit al roerend aan de kook tot puddingdikte. Laat het al roerend nog even laag doorkoken. Schenk de pudding op een koud bord of schaal en bedek dit met plastic folie. Laat dit afkoelen in de koelkast. Roer wanneer je de gele room gaat gebruiken nog even door. Je kunt de room voor veel andere dingen gebruiken zoals in taart of bij desserts.

3. Met vanillesaus

Een echte klassieker: vanillesaus! Vol en romig van smaak, past echt perfect bij appelgebak of onze glutenvrije oliebollen en stol. De saus is super makkelijk zelf te maken en kan je koud of warm serveren.

4. Met chocoladesaus
Chocolade, de guilty pleasure van bijna iedereen. Maar je hoeft je niet guilty te voelen, met dit recept maak jij een “gezonde” zelfgemaakte chocoladesaus. Voor bij een brownie, door de vla of bij een oliebol. De saus is zo klaar, voor je het weet zit je weer lekker bij de kachel onder een dekentje!

5. Met bananenijs

Heel gemakkelijk zelf te maken met slechts drie 3 ingrediënten. Snijd 3 bananen in stukjes. Mix het in een blender met 2 ijsblokjes. Zet het vervolgens kort in de vriezer om het ijs op te laten stijven. Ten slotte garneer je het met wat kokosrasp!
Tips: Voeg een eetlepel honing en serveer met chocoladesaus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *