Sluit menu
Home Glutenvrije tapas

Glutenvrije tapas

glutenvrije tapas

Krijg je opeens onverwacht bezoek? Geen punt! Wij hebben een lijstje gemaakt hoe jij snel een tapasplank op tafel kan toveren met glutenvrije hapjes. Gegarandeerd succes!

Waar komen tapas eigenlijk vandaan?

Tapa (meervoud: tapas) betekent aperitiefhapje in het Spaans. Een hapje dat eetlustopwekkend werkt en in Spaanse cafés bij een drankje wordt gegeten. In Spanje draait het vooral om de versheid en de kwaliteit van de tapa. Hoewel de tapa oorspronkelijk een tussendoortje was, wordt het nu ook gegeten als maaltijd. Overal ter wereld vliegen de trendy tapas bars uit de grond, want de tapa is hot! Er zijn veel moderne koks die hun best doen om nieuwe varianten te bedenken op de traditionele tapas.

Het maken van tapas hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Je kunt een tapasplank snel aankleden met makkelijke glutenvrije hapjes, zoals:

    • Gedroogde worst
    • Blokjes kaas
    • Spiesjes met tomaat en mozzarella
    • Parmaham met meloen

Olijven

Maak ook een paar glutenvrije tapas waaraan je gasten kunnen zien dat je je best hebt gedaan. En jouw zelfgemaakte glutenvrije tapas staan ook nog eens extra leuk op de tapasplank! Wij hebben 8 recepten voor glutenvrije hapjes voor je op een rijtje gezet:

  1. Hapjes op een stokje. Deze hapjes zijn hartstikke leuk om uit te delen en ook nog eens gemakkelijk en snel om te maken. En met 4 variatierecepten voor jong en oud zit er voor ieder wel iets tussen!
  2. Brood frietjes. Wil je een frietje gezond, maar dan net anders? Maak dan deze brood frietjes! Serveer er verschillende verrassende dipsausjes bij! Een healthy guilty pleasure als je het ons vraagt!
  3. Spring rolls. Glutenvrije springrolls, heerlijk verfrissend in de zomer! Leuk om de springrolls met de kids te maken en ook nog eens kleurrijk en healthy voor op je tapasplank.
  4. Knoflook garnalen. Heb je gepelde garnalen in de vriezer? Fruit geperste knoflook in een koekenpan in olijfolie. Doe de bevroren garnalen erbij en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Bak de garnalen totdat ze helemaal roze zijn en serveer ze warm of koud.
  5. Borrel brie broodje. Zo makkelijk om te maken, maar oh zo lekker! Dit borrel broodje met brie is gegarandeerd een groot succes.
  6. Stevige trek? Maak dan dit glutenvrije pizzabroodje! Dit broodje is echt super makkelijk om te maken. Check je koelkast voor ingrediënten die je voor de topping kunt gebruiken, het broodje vullen en hoppa in de oven!
  7. Glutenvrije Guacamole dip is een van dé multi-inzetbare bijgerechten en super snel klaar. Wie houdt er nou niet van deze overheerlijke smeuïge dipsaus?!
  8. Rode bieten hummus maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept. En deze rozekleurige hummus fleurt je tapasplank helemaal op! Het is ook nog eens een perfect combinatie met de brood frietjes of met crackers.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw favoriete glutenvrije hapjes recept! Je kunt ze met ons delen in een berichtje. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *