Sluit menu
Home Winterse (glutenvrije) super soepen!

Winterse (glutenvrije) super soepen!

glutenvrije soepen

Niets is zo lekker als een warme kom soep op een koude winterdag! Daarom hebben we 4 recepten van de lekkerste soepen tijdens de koude dagen. Boordevol vitamines en smaak, perfect om je aan op te warmen na een lange dag. Al onze soep recepten zijn glutenvrij en gemakkelijk te maken. Krijg je er al zin in?

Glutenvrije soep is super!

We hebben het niet voor niets over ‘super soepen!’ Vers gemaakte soep zit namelijk boordevol goede voedingsstoffen, waaronder veel vitamines en mineralen. Het geeft je een verzadigd gevoel en je kunt het heel gemakkelijk zelf maken! Met soep is eindeloos te variëren en kan als voor- of hoofdgerecht dienen, maar ook als lunch of tussendoortje. Een soepje is ten slotte helemaal niet duur om te maken. Met een staafmixer, glutenvrije bouillonblokjes en wat verschillende groenten ben je al een heel eind.

1. Tomatensoep

Met tomatensoep kan je eindeloos variëren, wil je bijvoorbeeld met of zonder vlees, rijst of peper…? Wij geven je een lekker basisrecept met een aantal variatietips. Alvast een tip: Verdubbel het recept zodat je de (basis) tomatensoep kan invriezen en later gemakkelijk kan variëren met restjes uit je groentela en/of voorraadkast.

2.Curry linzensoep

Deze rijk gevulde curry linzensoep is vegetarisch én vegan. Maak de soep voor jezelf of voor je vrienden, geloof me, ze zullen je dankbaar zijn. Bij deze soep mag een vleugje verse koriander niet ontbreken. Smullen!

3. Pompoensoep

De soep van de winter! Pompoen, we zijn er in Nederland dol op. Het zoete van de pompoen combineert erg goed met de smaak van appel in dit recept. Daarnaast zal het vrolijke kleurtje van de zelfgemaakte pompoensoep je sowieso al goed doen. Tweede kommetje iemand?

4. Kastanjesoep

Nog zo’n winters product, de kastanje. De combinatie met pastinaak en shiitake maakt deze verse kastanjesoep een niet te ontbreken gerecht op je wintermenu. Het recept komt uit het kookboek ‘De Gluut’ van Pauline Kalkhoven en is natuurlijk ook glutenvrij. Krijg je niet spontaan zin in een boswandeling na dit soepje?

No waste brood

Heb je nog glutenvrij brood over? Maak er dan croutons van. Zelfgemaakte croutons maken je soepje of salade nog lekkerder en geven het een ‘bite.’ Het mooiste is dat je er bijna niets voor nodig hebt!

Mis jij nog een soepje in deze lijst? Laat het ons weten en wie weet maken we er een nieuw glutenvrij recept van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *