Sluit menu
Home Recepten Lunch Avocado kikkererwten spread

Avocado kikkererwten spread

Lunch
  • 15 minuten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Nieuw jaar, nieuwe gezonde keuzes en dus nieuwe belegtips van ons! Deze gluten- en lactosevrije avocado-kikkererwtenspread is gemakkelijk om te maken en ook nog eens super lekker op een YAM bolletje!

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 2 YAM bolletjes
  • 1 avocado
  • 150 gr kikkererwten
  • Plakjes komkommer
  • Cress
  • 1 el olijf- of kokosolie

Bereiding

  1. Verwarm de bolletjes even kort in de oven. Dit is alleen om de broodjes even te verwarmen, de YAM bolletjes hoef je niet af te bakken!
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af onder een stromende kraan. Laat dit vervolgens even uitlekken.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 6 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in een kommetje.
  5. Prak de avocado met een vork klein en voeg de kikkererwten toe. Roer dit even door elkaar.
  6. Snijd de YAM bolletjes doormidden en leg een paar plakjes komkommer op de onderste helft.
  7. Bestrijk vervolgens met de avocadospread en bestrooi met wat cress en sluit natuurlijk af met de bovenkant van het bolletje.

Tips

  • Ook lekker met plakjes radijs of tomaat!
  • Bak de kikkererwten met kerrie en/of zout en peper
  • Ook lekkere toppings: feta en limoen
  • Eet smakelijk!