Sluit menu
Home Recepten Hoofdgerecht Curry linzensoep

Curry linzensoep

Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Serveer je vrienden eens deze rijk gevulde curry linzensoep. Het recept voor deze heerlijke curry linzensoep is ook nog eens vegetarisch én vegan.

Dit heb je nodig voor 3 kommen soep

  • 300 gr gedroogde linzen
  • 400 gr gepelde tomaten (uit blik)
  • 400 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 groentebouillon blokjes (met de juiste hoeveelheid water daarvoor, zie verpakking)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • een snuf peper en zout
  • 1 handje gesneden koriander (voor de topping)
  • olijfolie

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Pan voor de soep

Bereiding

  1. Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheut olijfolie
  2. Voeg de kerriepoeder en komijnpoeder toe en rooster dit even mee in de pan
  3. Voeg de gepelde tomaten toe en roer alles goed door elkaar
  4. Voeg de groentebouillon, water, linzen en de helft van het blik kokosmelk toe
  5. Breng alles aan de kook en laat 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Kook langer als de linzen nog niet gaar zijn
  6. Zet het vuur lager en pureer de soep met een staafmixer
  7. Maak de soep op smaak met peper en zout
  8. Roer de andere helft van de kokosmelk door de soep
  9. Schenk de soep in kommetjes en serveer dit met verse koriander

Tip van de chef

Serveer de soep met knapperige croutons van glutenvrij brood.