Sluit menu
Home Recepten Ontbijt Ei in hartjesvorm

Ei in hartjesvorm

Ontbijt
  • 15 minuten
  • Glutenvrij

Maak je ontbijt nog gezelliger met dit recept. Het kost weinig moeite en ziet er erg leuk uit. Je kunt dit liefdevolle ontbijtje voor iemand anders maken of het lekker voor jezelf houden. Een ei in hartjesvorm, wie wil dat nou niet?

Ingrediƫnten voor 1 boterham

  • 1 Ei
  • 1 Snee YAM brood
  • Klontje boter

Bereiding in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd een hartje uit het sneetje brood of steek dit uit met een hartjes vorm. De uitgestoken broodhartjes kun je meebakken, dus gooi ze niet weg.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de boterham en het uitgestoken broodhartje er op.
  4. Besmeer de bovenkant van de boterham met wat boter.
  5. Breek het ei boven de uitgeholde boterham en strooi er eventueel een snufje zout op.
  6. Schuif de bakplaat ongeveer 5 minuten in de oven tot het ei gestold is. Houd de boterham in de gaten, zodat deze niet verbrand raakt.

Bereiding in een koekenpan

  1. Snijd een hartje uit het sneetje brood of steek dit uit met een hartjes vorm.
  2. Besmeer beide kanten van de boterham met wat boter.
  3. Verhit een koekenpan met een klontje boter en bak het brood aan een kant lichtbruin.
  4. Draai vervolgens de boterham om en breek het ei in het vormpje. Strooi er eventueel een snufje zout op.
  5. Bak de boterham op laag vuur tot het ei helemaal gestold is.

Tips

  • Garneer voor het serveren met verse bieslook of peterselie.
  • Wil je zeker weten dat het eigeel heel blijft? Breek het ei eerst in een kommetje en giet het vervolgens voorzichtig in de boterham.
  • Wat ouder brood? Geen probleem, dat is zelfs fijner om mee te bakken.
  • Zorg ervoor dat de korst niet breekt, anders loopt het ei er weer uit.
  • Het kan best even duren voordat het ei in de boterham gestold is. Zet het vuur dus niet te hoog en voorkom dat de boterham verbrand.

Is dat geen hartverwarmend eitje?