Sluit menu
Home Recepten Broodbeleg Chocolade bonenpasta

Chocolade bonenpasta

Broodbeleg
  • 15 minuten
  • Glutenvrij en vegetarisch

Wist je dat 2016 door de VN (vrij Nederland) is uitgeroepen tot het jaar van de boon? Omdat er steeds meer mensen op de aarde leven, die dagelijks bonen willen eten vindt de VN het belangrijk dat er meer aandacht is voor de boon. Je kunt je vast wel voorstellen dat het een enorme opgave is om ieder land van genoeg eten te voorzien. En daar komt de boon om de hoek kijken. Bonen en peulvruchten hebben niet veel nodig om te groeien, in tegenstelling tot andere gewassen. Ze zijn super voedzaam en geven een verzadigd gevoel. Verder zitten ze vol eiwitten, vezels en vitaminen. Daarnaast passen bonen prima in een glutenvrij en vegetarisch eetpatroon.

Waar wacht je nog op? Reden genoeg om vaker bonen te eten. En wist je dat je met bonen nog veel meer gerechten kunt maken dan bonen in tomatensaus, chili con carne of hummus? Probeer bijvoorbeeld eens deze zoete chocolade bonenpasta op basis van bruine bonen. Je maakt het in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 1 potje bruine bonen (à 370 gram, het liefste zonder zout)
  • 6 dadels
  • 2 eetlepels notenpasta (amandelpasta of pindakaas)
  • 2 grote eetlepels cacao
  • snufje zout
  • paar eetlepels water (naar wens)

Hoe maak je de bonenpasta?

  1. Ontpit de dadels en week ze in lauw water, totdat ze zacht zijn, laat ze vervolgens uitlekken.
  2. Spoel de bruine bonen onder de kraan en laat ze uitlekken.
  3. Doe de bonen, dadels, notenpasta, cacao en het snufje zout in de keukenmachine en mix het tot een glad geheel. Voeg eventueel een eetlepel water toe als de pasta te dik is.
  4. En klaar is je chocolade bonenpasta, bewaar ‘m in de koelkast.

Variatietip

De chocolade bonenpasta smaakt lekker bij fruit, op een rijstwafel of zo een lepel uit de pot!