Sluit menu
Home Recepten Broodbeleg Glutenvrije guacamole

Glutenvrije guacamole

Broodbeleg
  • Glutenvrij
  • 2 personen
  • Lactosevrij
  • 15 minuten

Glutenvrije guacamole is één van dé multi-inzetbare bijgerechten en zeker niet moeilijk om zelf te maken. Zalig!

 

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • 4 cherry tomaten
  • 1 lente ui
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje koriander, gehakt
  • verse koriander
  • zout en peper

Hoe maak je glutenvrije guacamole?

  1. Snijd de avocado’s door midden en haal de pit eruit.
  2. Schraap met een lepel de helften leeg en doe dit in een kom. Prak de avocado tot de structuur die jij prettig vind.
  3. Snijd de cherry tomaatjes en de lente-ui in kleine stukjes.
  4. Meng de avocado met de tomaten en ui.
  5. Pers een teentje knoflook er knijp de limoensap erboven uit.
  6. Voeg zout, peper en de gehakte koriander toe. Roer alles tot een geheel en klaar is kees!

Variatietips

  1. Je kan ook alle ingrediënten grof snijden en in de blender mixen. Hierdoor krijg je een smeuïg geheel.
  2. Variatie 1: houd je van pittig? Voeg een rode peper toe!
  3. Variatie 2: Rooster een rode paprika snijd dit in stukjes en brokkel een feta. Roer dit door de guacamole.
  4. Heerlijk voor bij de chips, brood, tortilla, zalm, salade enzovoort
  5. Bang voor een knoflookadem? Dat hoeft niet meer! Drink gewoon een glas melk om de knoflooklucht te bestrijden.