Sluit menu
Home Recepten Broodbeleg Glutenvrije kip-kerrie salade

Glutenvrije kip-kerrie salade

Broodbeleg
  • 30 minuten
  • Glutenvrij

Salades voor op brood zitten vaak vol onnodige toevoegingen en helaas ook met gluten. Een hele goede reden dus om zelf aan de slag te gaan met een heerlijke zelfgemaakte salade. Deze glutenvrije kip-kerrie salade is erg lekker op een snee YAM brood of bolletje. Proef het zelf en laat je verrassen!

Ingrediƫnten

  • 1 kipfilet of 300 gr kipdijfilet
  • 4 el glutenvrije mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 4 tl kerriepoeder
  • 1 ui, extra fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Stukjes ananas (vers of uit blik)
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Snijd de kip in stukjes en doe dit in een schaaltje.
  3. Voeg de ui, mayonaise en kruiden toe en meng dit door elkaar.
  4. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  5. Snijd de ananasstukjes, indien gewenst, kleiner en voeg toe aan de salade.
  6. Zet de salade eventueel nog even in de koelkast.

Tip

  • Bak de kip liever niet. De zachte structuur blijft namelijk behouden door het koken.
  • Geen mayonaise? Gebruik dan yoghurt als vervanger.
  • Ook lekker: Trek de kip met 2 vorken uit elkaar om pulled chicken te krijgen.
  • De salade smaakt extra lekker als de smaken een nachtje hebben kunnen intrekken.

Belegtip

Smeer de frisse kip-kerrie salade op een dungesneden YAM desem brood. Top af met plakjes komkommer, peterselie en wat cress (tuinkers).