Sluit menu
Home Recepten Broodbeleg YAM desem met zelfgemaakte sandwichspread

YAM desem met zelfgemaakte sandwichspread

Broodbeleg
  • 10 minuten
  • 3
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Een YAM desem boterham met een zelfgemaakte sandwichspread, super makkelijk om te maken en zo lekker! Dat je dit niet persé uit een potje hoeft te halen bewijst dit recept voor zelfgemaakte sandwichspread maar eens. Met een aantal verse ingrediënten maak je deze zelfgemaakt sandwichspread zo. Besmeer jouw YAM desem boterham er ruimschoots mee en je hebt het goed voor elkaar! Extra lekker met wat rucola en een kommetje zelfgemaakte tomatensoep.

Glutenvrij, vegan en voedzaam!

YAM desem zit boordevol vezels en is gemaakt van enkel pure ingrediënten én zuurdesem. Bekijk hier eens hoe wij YAM desem maken! Het brood geeft een verzadigd gevoel en het is ook nog eens heel voedzaam. Wist je dat het brood naast glutenvrij ook gistvrij is én vegan? Een glutenvrij feestje voor iedereen! Extra lekker met deze zelfgemaakte sandwichspread.

Eerder schreven wij al een blog over YAM desem waarom het in twee zakken wordt verpakt.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten 260 gram uitleggewicht
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 rode paprika
  • 2 augurken
  • 1/2 lenteui
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze vervolgens in een foodprocessor of hakmolentje.
  2. Hak de kikkererwten fijn tot een pasta. Schep de kikkererwtenpasta in een kom en voeg hier de mosterd en peper en zout aan toe. Roer goed door.
  3. Snijd de groenten fijn en roer deze door de kikkererwtenbasis.
  4. Schep de sandwichspread in een schone pot en zet deze in de koelkast.
  5. Bewaar de sandwichspread maximaal 1 week in de koelkast.

YAM desem met zelfgemaakte sandwichspread