Sluit menu
Home Recepten Gebak Broodpudding ontbijttaart met ananas en lemoncurd

Broodpudding ontbijttaart met ananas en lemoncurd

Gebak
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Een glutenvrije broodpudding ontbijttaart met ananas en lemoncurd.  Marike van Oh My Pie maakte een heerlijk recept waar iedereen van kan genieten. Met YAM rozijn in de hoofdrol! Heb je nog wat boterhammen die net te lang zijn blijven liggen? Dan is dit de oplossing om er iets lekkers van te maken! Glutenvrij en zo lekker!

GENIET ERVAN ALS GLUTENVRIJ ONTBIJT, LUXE TUSSENDOORTJE OF ALS SPEKTAKELSTUK!

De glutenvrije broodpudding ontbijttaart blijft wel even goed in de koelkast, hierdoor kun je er zeker wel 3 a 4 dagen van genieten zonder dat je maar iets hoeft voor te bereiden. Geniet ervan als ontbijt, serveer het als tussendoortje bij de thee of pak eens uit met een bol vanille ijs als luxe dessert. Glutenvrije eter of niet, dit wil je! Dol ben ik op het rozijnenbrood van YAM, ik bak niet altijd zelf mijn brood ik vind het fijn om altijd brood op voorraad te hebben. Het glutenvrije rozijnenbrood van YAM is dan ook mijn lievelings. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan brood naar keuze, dat is ook prima!  Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

BENODIGDHEDEN:

  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

INGREDIËNTEN:

Voor een glutenvrije broodpudding van 8 puntjes

  • 1 blik ananasschijven op siroop (570 g), uitgelekt
  • 2 eieren
  • 350 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl kardemom of 1/2 tl speclaaskruiden
  • 12 sneden rozijnenbrood – Ik gebruikte het rozijnenbrood van YAM
  • 30 g kokosflakes of rasp
  • 40 g pistachenoten- grof gehakt
  • 50 g lemoncurd–zelfgemaakt of uit een potje ?

AAN DE SLAG

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml sap op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop de eitjes los met de plantaardige melk, het opgevangen ananassap, de vanille en de specerijen.
  2. Snijd het brood diagonaal door met een broodmes.
  3. ​Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in de springvorm. Stop de stukjes ananas, lemoncurd en de kokosflakes ertussen, bewaar wat voor de garnering. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Top de ontbijttaart af met de overgebleven ananas, lemoncurd en pistachenoten. Laat de springvorm 10 minuten staan.
  4. ​Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  5. Laat de glutenvrije broodpudding ontbijttaart afkoelen buiten de oven, decoreer het met de overgebleven kokosrasp en geniet!

Geschreven door: Oh My Die 

Fotografie: FoodSlices