Sluit menu
Home Recepten Gebak Frisse glutenvrije cake met lemoncurd

Frisse glutenvrije cake met lemoncurd

Gebak
  • 10 minuten
  • 8
  • Glutenvrij
  • Tarwevrij

Een glutenvrije cake met lemoncurd, slagroom en aardbeien. Een glutenvrij feest voor iedereen met coeliakie. Kidsproof en eenvoudig om te maken! De YAM vanille cake vormt de ideale basis voor dit recept. In nog geen 5 minuten staat er een betoverende creatie op tafel waar iedereen van mee wil genieten.

Waar te koop?

We hebben een super leuk nieuwtje! De YAM producten waaronder deze heerlijke vanille cake zijn nu ingevroren te bestellen via Crisp. Ze worden direct na het bakproces ingevroren zodat ze vers bij jou kunnen worden bezorgd. Hoe fijn is dat?!

Ben je benieuwd waar je de YAM vanille cake nog meer te koop is? Bekijk dan deze pagina even!

Ingrediënten:

  • 1 YAM vanille cake
  • 100 g lemoncurd
  • 200 ml slagroom - opklopbaar
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 el citroenrasp
  • 5 aardbeien

Bereiding:

  1. Snijd de glutenvrije cake horizontaal door de midden.
  2. Verdeel de lemoncurd over de onderste plak cake, plaats hier het andere gedeelte van de cake bovenop.
  3. Klop de slagroom op met een mixer of met de hand. Voeg de vanille suiker en de citroenrasp toe.
  4. Spuit toefjes slagroom met een spuitzak op de cake.
  5. Halveer de aardbeien en snijd er hartjes van om het feest compleet te maken.
  6. Serveer de cake en geniet ervan!

Bewaartip!

De cake kun je zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Zo blijft deze lekker vers en kun je er elk moment van genieten!

Frisse glutenvrije cake met lemoncurd