Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije appeltaart met noten

Glutenvrije appeltaart met noten

Gebak
  • 8 personen
  • Glutenvrij

De appeltaart is rond de achttiende eeuw een bekende taart geworden. Het is nu zelfs de bekendste, maar ook één van de makkelijkste taarten om zelf of met kinderen te maken. Een favoriet van vele mensen en daarom een glutenvrije variant niet te missen in dit thema! We hebben deze glutenvrije appeltaart ook nog eens extra lekker gemaakt, door noten toe te voegen. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 200 gr glutenvrij boekweitmeel
  • 200 gr boter
  • 50 gr agavesuiker
  • 4 appels (bijv. Elstar)
  • 8 dadels
  • 200 gr noten naar smaak
  • 6 el abrikozenconfiture

Hoe maak de deze appeltaart met noten?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng het boekweitmeel, boter en suiker in de keukenmachine tot een soepel deeg.
  3. Vet de taartvorm in met boter en verdeel het deeg over de bodem en zijkanten van de taartvorm.
  4. Bak dit 10 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen buiten de oven.
  5. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  6. Snijd de dadels ook in kleine stukjes en hak de noten grof.
  7. Meng in een kom de appel, dadel, noten en abrikozenconfiture.
  8. Verdeel het mengsel in de taartvorm en bak dit 20 minuten in de oven totdat het goudbruin kleurt.

Appeltaart twist

  • Voeg rozijnen toe aan de appeltaart voor een heerlijke fruitige smaak.

  • Verdeel amandelspijs op de bodem van de taart en daar bovenop gaat de appelvulling.

Dit recept is vega, glutenvrij en lactose vrij

Heb jij een leuke appeltaart recept twist? Laat het weten en stuur jou recept naar recept@yamglutenvrij.nl!