Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije bosvruchten kruimeltaart van Oh My Pie!

Glutenvrije bosvruchten kruimeltaart van Oh My Pie!

Gebak
  • Glutenvrij
  • Tarwevrij

Een glutenvrije bosvruchten kruimeltaart, om je vingers bijna bij op te eten! Iedere derde zaterdag van de maand staat er een heerlijk YAM bakrecept online gemaakt door Marike van Oh My Pie! Zij is fan van YAM en is dan ook graag creatief in de keuken. Zij neemt ons mee op ontdekkingsreis in de keuken met de YAM producten. Dit keer maakte zij een heerlijke glutenvrije bosvruchten kruimeltaart met de YAM speculaasjes verwerkt in de kruimels op de taart. Fris, lekker én een feestje op de tong!

Wat heb je nodig?

  • Mengkom
  • Spatel
  • Pannetje
  • Springvorm of vlaaivorm 20 cm

Ingrediënten:

  • 120 g havermeel
  • 100 g amandelmeel
  • 80 g roomboter
  • 50 g ahornsiroop
  • Snufje zeezout
  • 1 tl kaneel
  • 400 g bosvruchten
  • 1 el arrowroot of maizena
  • 1 zakje vanille suiker
  • 5 YAM speculaasjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de melen in een mengkom, voeg de roomboter, ahornsiroop, snufje zout en de kaneel toe. Kneed dit tot een samenhangend deeg.
  3. Maak er een bol van en duw 3/4 uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje zodat de vulling genoeg stevigheid zal hebben tijdens het bakken. Zet de rest van het deeg even aan de kant.
  4. Verwarm de bosvruchten met de vanille suiker en de arrowroot of maizena. Blijf ondertussen zo nu en dan roeren. Wanneer de bosvruchten zachtjes koken zal je zien dat ze indikken. Zet het vuur nu uit.
  5. Schenk de bosvruchten over de bodem van de taart. Breek de speculaasjes tot kruim en voeg dit toe aan het overgebleven deeg. Kneed dit tot een kruimeldeeg door elkaar. Strooi dit over de taart en schuif de taart de oven in voor zo'n 40 minuten.
  6. Laat de glutenvrije bosvruchten kruimeltaart afkoelen buiten de oven. Zet de taart het liefste nog zo'n 2 uur in de koelkast zodat de vulling echt goed op kan stijven.
  7. Snijd de taart in punten en geniet! Extra lekker natuurlijk met een toefje slagroom.

Baktip

Heb je geen bosvruchten in huis? Je kan natuurlijk ook appels of peren gebruiken. Genieten geblazen!