Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije bosvruchten kwarktaart

Glutenvrije bosvruchten kwarktaart

Gebak
  • 30 minuten + 3 uur opstijven in de koelkast
  • 8
  • Glutenvrij
  • Tarwevrij

Kwarktaart, een feest om te maken maar nóg lekkerder om op te eten. Met de glutenvrije YAM speculaasjes maak je zonder moeite een heerlijke krokante speculaasbodem. De frisse yoghurtvulling en de heerlijke bosvruchtentopping maken het plaatje helemaal af! Hier wil iedereen een puntje van proeven. Ideaal om te maken met Pasen of om de mama’s onder ons mee te verrassen op moederdag!

 

Wat heb je nodig?

  • Springvorm 20 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel
  • Steelpannetje

Ingrediënten:

  • 250 g glutenvrije YAM speculaasjes
  • 75 g roomboter
  • 800 g Griekse yoghurt of volle kwark
  • 8 blaadjes gelatine
  • 50 g honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g bosvruchten-diepvries
  • 1,5 el arrowroot of maizena

Bereiding:

  1. Maal de koekjes of pepernoten fijn in de keukenmachine, of leg ze tussen twee theedoeken en rol ze fijn met een deegroller.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  3. Laat de boter langzaam smelten in een pannetje op zacht vuur. Roer de koekkruimels door de boter en druk dit plat met de bolle kant van een lepel op de bodem van de springvrom.
  4. Zet de bodem even in de koelkast en ga verder met het maken van de vulling.
  5. Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Wanneer deze slap geworden zijn knijp je ze uit en doe je ze in een pannetje met een scheutje water.
  6. Verwarm de gelatine en blijf goed roeren. Wanneer alle gelatine is opgelost zet je het vuur uit en voeg je een aantal lepels Griekse yoghurt of volle kwark toe.
  7. Blijf ondertussen goed roeren. Voeg het gelatinemengsel toe aan de overige yoghurt en klop alles goed door elkaar. Gebruik hiervoor eventueel een staafmixer om klontjes te voorkomen.
  8. Voeg de honing en de vanille toe en roer alles nog eens goed door elkaar.
  9. Schenk de yoghurtvulling over de speculaasbodem heen en zet de taart in de koelkast voor zo'n 2 a 3 uur zodat de vulling goed op kan stijven.
  10. Laat ondertussen de bosvruchten ontdooien en verwarm deze in een pannetje met een klein scheutje water. Voeg al roerende de arrowroot of maizena toe en breng het op smaak met een klein beetje honing. Wanneer de bosvruchtencoulis begint in te dikken zet het het vuur uit en laat je de bosvruchten afkoelen.
  11. Wanneer de vulling stijf genoeg is en de coulis is afgekoeld kun je deze over de taart heen verdelen.
  12. Snijd de taart in punten en geniet ervan!

Bewaartip!

De taart kun je prima bewaren in de koelkast voor zo’n 3 a 5 dagen.

Glutenvrije bosvruchten kwarktaart