Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije broodpudding met banaan

Glutenvrije broodpudding met banaan

Gebak
  • 20 minuten + 40 minuten baktijd
  • 10
  • Glutenvrij

Broodpudding is letterlijk een feest op je bord! Heb je het wel eens gemaakt? Het is net zoiets als wentelteefjes maar dan in het groot en meestal zonder de kaneelsuiker. Net als wentelteefjes maak je broodpudding van oud brood of brood wat al een aantal dagen oud is. Zo is het gerecht ook ontstaan, om restjes brood op te maken.

Dit keer hebben we een broodpudding gemaakt met het YAM licht meerzaden en banaan, een heerlijke combinatie! Zonde om die laatste oude boterhammen weg te gooien. Je maakt er met een paar ingrediënten meteen een lekkernij van. Het kan ook prima met YAM desem of met YAM rozijn.

Natuurlijk kun je zelf ook allerlei variaties bedenken. De basis blijft hetzelfde, maar het fruit (en het brood) kun je dus variëren. Eerder maakte Marike van Oh My Pie! al deze Broodpudding ontbijtcake met ananas en lemoncurd.

Wat heb je nodig?

  • Mengkom
  • Spatel
  • Springvorm dia 18 a 20 cm

Ingrediënten:

  • 10 sneetjes YAM licht meerzaden
  • 2 eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 bananen
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 tl kaneel
  • 50 g pecannoten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) / 180 graden (hetelucht). Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Klop in een mengkom de gecondenseerde melk, melk, eieren, kaneel en de vanille suiker door elkaar. Snijd de boterhammen diagonaal door en haal ze één voor één door het beslag. Leg de boterhammen in de springvorm en verdeel tussendoor wat schijfjes banaan over de plakken brood.
  3. Top de broodpudding af met de laatste plakjes banaan en de pecannoten. Laat de broodpudding zo'n 10 minuten staan zodat alle smaken in het brood kunnen trekken.
  4. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven voor 40 minuten. De pudding is het lekkerste wanneer hij nog warm is.

Tips

Je kan de broodpudding ook maken met rozijnenbrood voor de variatie. Bewaar de broodpudding bedekt met een folie in de koelkast dan blijft deze zo’n 3 a 5 dagen goed.

Glutenvrije broodpudding met banaan