Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije cake pops

Glutenvrije cake pops

Gebak
  • Glutenvrij
  • 1 uur
  • Lactosevrij

Cake pops zijn ideaal om te maken van onze glutenvrije YAM cake of muffin. Een klein cakeballetje versierd met wat je maar wilt, aanrader voor feestjes of als traktatie!

Hoe maak je glutenvrije cake pops?

Met de YAM glutenvrije cake maak je heel gemakkelijk cake pops, bijvoorbeeld met de left overs. Kruimel de left overs van de cake of muffin in een kom en kneed hier doorheen roomkaas* totdat het een egaal geheel vormt. Vorm er meerdere bolletjes van met je handen en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

In de tussentijd kun je de decoratie klaar gaan zetten en de ingrediƫnten voor het omhulsel van de cake pop smelten .

Tips als omhulsel:

  • gesmolten glutenvrije chocolade
  • gietbare fondant
  • glazuur
  • gesmolten karamel

Haal na 30 minuten de bolletjes uit de koelkast. Pak een stokje, dip dit in het warme omhulsel en prik dit in een bolletje. Doordat de cake pop bolletjes koud zijn van de koelkast stolt het omhulsel meteen waardoor de stokjes goed vast zitten. Doe dit met alle stokjes zodat je ze daarna kunt decoreren.

Haal de cake pop bolletjes door de omhulsels naar keuze zoals bijvoorbeeld gesmolten chocolade. Zet dit vervolgens in een glas zodat het goed opdroogt.

Na het dippen kun je de cake pops verder versieren met:

  • spikkels
  • fruit stukjes
  • fondant
  • smarties
  • marshmellow stukjes
  • baby geboren? roze of blauwe muisjes
  • hagelslag

Laat de cake pops smaken! En deel vooral je creatie met ons via Facebook of Instagram #yamglutenvrij

* De roomkaas is voor de extra smaak en om zo gemakkelijk balletjes te kunnen rollen. Voeg dus de hoeveelheid roomkaas toe die jij lekker vind. Bij kinderen zal dit namelijk verschillen.