Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije cheesecake cupcakes met mango

Glutenvrije cheesecake cupcakes met mango

Gebak
  • 50 minuten + 2 uur koeltijd
  • 5
  • Glutenvrij
  • Tarwevrij

Zei er iemand cheesecake? Deze frisse glutenvrije cheesecake cupcakes maak je in een handomdraai! Ze zijn een feestje voor iedereen. De  krokante bodempjes gemaakt van YAM speculaasjes combineren uitstekend met de frisse citroen cheesecake vulling en de mango als topping. Met deze glutenvrije cheesecake cupcakes met mango haal jij de lente in huis!

Wat heb je nodig?

  • Mengkom
  • Spatel
  • Steelpan
  • Siliconen muffinvormpjes

Ingrediënten:

  • 6 YAM speculaasjes
  • 40 g roomboter
  • 200 g luchtige monchou (1 kuipje)
  • 30 g witte basterdsuiker
  • 1,5 middelgroot ei
  • 1 zakje vanille suiker
  • rasp van een kleine citroen + sap van een halve citroen
  • 1 verse mango

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden hete lucht.
  2. Verkruimel de glutenvrije speculaasjes. Doe ze in een boterhamzakjes en rol met een deegroller of glazenfles over de koekjes. Smelt in de tussentijd de roomboter in een steelpan. Voeg daar dan de verkruimelde speculaasjes aan toe. Roer dit goed en verdeel het over de 5 muffin vormpjes. Druk de kruimels goed aan tot in de randjes.
  3. Druk de kruimels goed aan tot in de randjes.
  4. Meng dan de monchou met de basterdsuiker, vanillesuiker, citroenrasp, en ei tot een glad mengsel zonder klontjes. Verdeel dit ook gelijkmatig over de 5 vormpjes.
  5. Bak de glutenvrije cheesecake cupcakes gaar in 30 tot 35 minuten. Laat de taartjes een uurtje afkoelen op het aanrecht en zet ze dan voor minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  6. Schil de rijpe mango en snijd deze in stukjes. Schenk er een klein beetje citroensap overheen, zodat ze niet zullen verkleuren. Verdeel de mango stukjes over de glutenvrije cheesecake cupacakes voor het ultieme lentegevoel.
  7. Geniet ervan!

Bewaartip!

De glutenvrije cheesecake cupcakes met mango kun je zo’n 3 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Wedden dat ze dit niet eens redden, zo lekker zijn ze!