Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije confetti cake

Glutenvrije confetti cake

Gebak
  • 10 minuten
  • 8 personen
  • Glutenvrij

Een glutenvrije confetti cake die je maakt met maar 4 ingrediënten! Heb je iets te vieren of zoek je een kleurrijke traktatie voor glutenvrij bezoek? Dan is deze glutenvrije confetti cake het helemaal. Gebruik YAM vanille cake als basis, lekker smeuïg en vers voor jou gebakken.

Glutenvrije cake recepten

Een lekkere glutenvrije vanille cake is vaak lastig te vinden, de YAM vanille cake is smeuïg, vers en makkelijk om te bewaren. We hebben al heel wat leuke recepten gemaakt met de cake. Heb je de glutenvrije vanille cake met lemoncurd en aardbeien al  geprobeerd? Wat dacht je van de glutenvrije vanille cake met warme kersen?

Bewaartip!

Heb je de glutenvrije confetti cake gemaakt? Je kan deze 3 tot 5 dagen bewaren in een afgeloten bakje in de koeling.

 

Ingrediënten:

  • 1 YAM vanille cake
  • 100 g frambozenjam
  • 100 g poedersuiker
  • 30 g glutenvrije sprinkles

Bereiding:

  1. Snijd de YAM vanille cake horizontaal door de midden.
  2. Besmeer de bodem van de cake royaal met frambozenjam, plaats de bovenkant van de cake op de frambozenjam.
  3. Roer 1,5 el citroensap door de poedersuiker, roer dit goed door elkaar net zo lang totdat er een stroperig goedje ontstaat. Is het te droog? Voeg nog een klein scheutje citroensap toe.
  4. Verdeel het glazuur over de cake, laat het glazuur uitharden in de koelkast. Strooi als laatste wanneer het glazuur bijna hard genoeg is de sprinkles over de cake, genieten maar!

Glutenvrije confetti cake