Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije kruimeltaartjes met YAM speculaas

Glutenvrije kruimeltaartjes met YAM speculaas

Gebak
  • 50 minuten
  • 4
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Kleine kruimeltaartjes met frambozen en YAM speculaas super lekker en heel makkelijk om te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. De YAM speculaasjes geven een hele fijne smaak aan het deeg en de kruimels. Weer eens een variatie op een appelkruimeltaart wat natuurlijk ook heel lekker is! Heb je geen frambozen in huis? Gebruik gerust ander fruit zoals gebakken appeltjes, peer of misschien wel bosvruchten!

Bewaartip!

Bewaar de taartjes in de koelkast in een afgesloten bakje. Ze zijn zo’n drie dagen houdbaar. Wil je ze invriezen? Dat kan!

Ingrediënten:

  • 100 g glutenvrij bloem
  • 50 g YAM speculaasjes
  • 65 g witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • 90 g (plantaardige) boter, koud
  • 150 g frambozen
  • 2 el honing
  • 1 el arrowroot of maizena
  • 1 el kokosrasp (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de kleine taartvormpjes met een doorsnede van 10 a 12 centimeter.
  2. Doe de speculaasjes in een stevig plastic zakje en rol er kruimels van met een deegroller of wijnfles.
  3. Vervolgens kun je de speculaaskruimels, bloem, boter, zout en suiker in een mengkom doen en maak hier een kruimeldeeg van met je handen.
  4. Verdeel 2/3 van de kruimels over de vormpjes. Druk dit voorzichtig aan tegen de bodem en zijkanten, zodat er opstaande randjes van deeg ontstaan.
  5. Doe de frambozen in een pannetje met een scheutje honing en de arrowroot. Laat het mengsel zachtjes koken terwijl je roert, je zal zien dat de vulling dikker zal worden. Zet daarna het vuur uit.
  6. Verdeel de frambozen over de bodempjes van de taartjes en verdeel hier de kruimels overheen.
  7. Strooi er evenuteel wat kokosrasp overheen voor een feestelijk effect!
  8. Laat de taartjes afkoelen buiten de oven en geniet ervan!

Glutenvrije kruimeltaartjes met YAM speculaas