Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije roze koeken

Glutenvrije roze koeken

Gebak
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Glutenvrij
  • Tarwevrij

Roze koeken! Wie is er nou niet mee opgegroeid? Jammer genoeg zijn glutenvrije roze koeken uit de winkel lang niet altijd lekker. Met de YAM vanille muffins als basis maak je in zo’n 15 minuten de lekkerste glutenvrije koeken ooit! Je hoeft hiervoor geen baktalent te hebben. Kinderen zijn er ook dol op. Hoe leuk is het om dit met hen samen te maken in de keuken?

Heerlijk voor bij de koffie, onderweg of als traktatie. Verwen jezelf, je vriendin of je collega met deze glutenvrije lekkernij!

Bewaartip!

Je kan de glutenvrije roze koeken zo’n 5 dagen in een afgesloten bakje bewaren. Zo blijven ze lekker vers!

Ingrediënten:

  • 2 YAM vanille muffins
  • 100 g poedersuiker
  • 50 g frambozen

Bereiding:

  1. Halveer de muffins. Snijd eventueel de bolle kant vlak met een mes zodat er 4 koeken van cake ontstaan.
  2. Doe de poedersuiker in een kommetje. Druk de frambozen door een zeef zodat alleen het sap bij de poedersuiker terecht komt.
  3. Roer dit goed door elkaar. Is jouw glazuur te dik? Voeg dan een eetlepel koud water toe.
  4. Doop de bovenkanten van de koeken in het glazuur en zet de koeken op een bakpapiertje zodat ze uit kunnen harden.
  5. Zodra het glazuur hard genoeg is kun je ervan genieten!

Versiertip!

Druk wat glutenvrije M&M’s in het glazuur wanneer je de koeken hier net in hebt gedoopt. Kijk eens hoe leuk dit er uit ziet!

Glutenvrije roze koeken