Sluit menu
Home Recepten Gebak Hartige tulband

Hartige tulband

Gebak
  • Glutenvrij
  • 1,5 uur
  • 8 personen

Dat een glutenvrije tulband niet altijd zoet is bewijst deze smaakvolle kanjer. Boordevol voedzame ingrediënten met een knipoog naar het groente schap.

Springvorm advies: tulband of springvorm van 20 cm

Ingrediënten

  • 400 gr courgette
  • 4 eieren
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 250 gr boekweitmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 30 gr pompoenpitten
  • 50 gr geraspte kaas (ik gebruikte oude kaas)
  • 3 el pesto
  • Snufje zout
  • scheutje plantaardige melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet ondertussen de tulband of springvorm in en bestuif de vorm met wat boekweitmeel.
  2. Was de courgettes en rasp deze met een fijne rasp.
  3. Klop de eieren samen met het zoetmiddel tot een luchtige massa met een mixer voor zo’n 5 minuten.
  4. Doe de melen, het bakpoeder, de pesto, het zout, de pompoenpitten, de geraspte kaas, de rozemarijnblaadjes en de uitgeperste knoflook in een mengkom. Roer hier de geraspte courgette doorheen.
  5. Schenk hier het fluwelen eierbeslag bij.
  6. Spatel het beslag voorzichtig door elkaar. De opgeklopte eieren geven een luchtig karakter aan jouw tulband.
  7. Het beslag mag niet te vast zijn. Voeg een scheutje plantaardige melk (doe dit lepel voor lepel) toe en roer het beslag door elkaar. Uiteindelijk moet er een stevig maar vloeibaar beslag ontstaan.
  8. Schenk dit smeuïge goedje in de bakvorm en schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van 50 a 60 minuten.
  9. Laat jouw prachtige tulband afkoelen buiten de oven en haal deze uit de springvorm.
  10. Decoreer jouw kunstwerk gerust met wat pesto voor een extra smaaksensatie!

Serveertip

  •  Serveer de glutenvrije tulband samen met een soepje of tijdens een gezellige borrel met een dip.

Geschreven door Marike Bol van Oh My Pie!