Sluit menu
Home Recepten Gebak Oh My YAM glutenvrij ontbijttaartje met bramen

Oh My YAM glutenvrij ontbijttaartje met bramen

Gebak
  • 5 minuten + 30 minuten wachttijd
  • 1 a 2 personen
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Koemelkvrij

Oh My YAM! Een nieuw recept van Marike van Oh My Pie!, een glutenvrij ontbijttaartje met bramen en YAM speculaas. Je maakt het in zo’n 5 minuten, even de oven in en dan smullen maar! Heb je geen bramen in huis? Kies dan voor stukjes appel, mango of misschien wel frambozen. Een feestje op jouw bord!

Glutenvrij ontbijttaartje voor iedereen!

Ontbijten met taart? Het kan echt! Dit ontbijttaartje is gemaakt van voedzame ingrediƫnten. De YAM speculaaskruimels zijn een kleine verwennerij en geven het taartje extra smaak. Heb je geen amandelmeel in huis? Gebruik dan glutenvrij havermeel of rijstmeel. Zo makkelijk kan het zijn.

Gebruik een springvormpje of ovenschaaltje van 10 a 12 cm. Dat is genoeg voor 1 a 2 personen.

 

Ingrediƫnten:

  • 1 YAM speculaasje
  • 60 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 50 g appelmoes
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 el ahornsiroop
  • 100 g bramen (vers of diepvries)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van het springvormp of het ovenschaaltje met bakpapier.
  2. Verkruimel het speculaas en zet dit apart. Doe het amandelmeel, bakpoeder, appelmoes, kaneel en de ahornsiroop in een mengkom.
  3. Spatel alles goed door elkaar. Vul het springvormpje of het ovenschaaltje met het beslag.
  4. Verdeel de helft van de bramen over het taartje en doe dit ook met het speculaas. Schuif het ontbijttaartje de oven in voor zo'n 25 a 30 minuten.
  5. Laat het taartje afkoelen buiten de oven. Verdeel de overige bramen over het ontbijttaartje samen met de overige speculaas.
  6. En nu smullen maar!

Bewaartip!

Bewaar het taartje afgedekt in de koelkast. Het taartje kun je zo’n 3 dagen bewaren. Natuurlijk kun je het ook invriezen zodat je ervan kan genieten op elk moment dat je maar zou willen!

Glutenvrij ontbijttaartje met bramen