Sluit menu
Home Recepten Gebak YAM laagjes cake met aardbei en room

YAM laagjes cake met aardbei en room

Gebak
  • 10 minuten
  • Glutenvrij

Deze prachtige cake is echt een kleurrijk feestje! Je maakt deze heerlijke cake heel gemakkelijk met de glutenvrije cake van YAM en allerlei andere lekkere ingrediënten. Je hebt deze smakelijke verrassing binnen 10 minuten gemaakt en het is gegarandeerd een succes bij je gasten!

Wat het je nodig

  • 1 YAM cake
  • 10 verse aardbeien waarvan 5 in plakjes gesneden
  • Slagroom (met of zonder suiker, aan jou de keuze)
  • Aardbeienjam
  • Bosbessenjam

Bereiding

  1. Snij de cake in 3 horizontale lagen
  2. Smeer op de eerste laag bosbessenjam
  3. Smeer of spuit op de tweede laag slagroom
  4. Smeer op de derde laag de aardbeienjam en leg de aardbeien plakjes erop
  5. Stapel de lagen op elkaar en spuit op de bovenste laag slagroom
  6. Decoreer de bovenste laag met aardbeien en genieten maar!

Tips

  • Leg de plakken cake naast elkaar wanneer je ze gaat besmeren met de jam en leg ze pas op elkaar als de ingrediënten erop zitten. Als je ze namelijk meteen op elkaar legt tijdens het opbouwen van de cake, kunnen de lagen gaan glijden door de druk van het smeren.
  • Strooi nog muntblaadjes als topping voor een extra twist.
  • Je kunt de cake ook decoreren met ander fruit zoals; bosbessen, abrikozen, frambozen enzovoort.