Sluit menu
Home Recepten Ontbijt Glutenvrije ontbijttaart met een bodem van YAM honingkoek

Glutenvrije ontbijttaart met een bodem van YAM honingkoek

Ontbijt
  • 10 minuten + 2 uur wachttijd
  • 2
  • Glutenvrij

YAM verwendag met een ontbijttaartje met een bodem van YAM honingkoek. De smeuïge en lekkere YAM honingkoek is niet alleen lekker als tussendoortje of als beleg op een boterham. Je kan er ook heel goed een ontbijttaartje van maken! Hoe leuk is dit! De vulling van Griekse yoghurt en blauwe bessen past perfect bij de zomer. Een taartje om van te genieten op elk moment van de dag. Heb je geen blauwe bessen in huis, gebruik dan gerust mango of aardbeien. Zo tover je een glimlach op het gezicht van iedereen!

YAM honingkoek bestellen

YAM honingkoek kun je bestellen bij glutenvrijemarkt.com en glutenvrijewebshop.nl. Dan weet je zeker dat je hem kan vinden! Tip! Bestel er meerdere tegelijkertijd en vries ze in. Zo blijven ze lekker vers.

Bewaartip!

Maak de taart een dag van te voren en geniet ervan de volgende ochtend. Je kan het taartje zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.

Ingrediënten

  • 2 plakjes YAM honingkoek
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 200 g blauwe bessen (diepvries-ontdooit)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el honing
  • 1 tl citroenrasp

Bereiding

  1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met een klein beetje boter of olie.
  2. Duw de plakjes ontbijtkoek iets plat met de palm van je handen in het springvormpje.
  3. Doe de Griekse yoghurt, honing, vanille en citroen in een blender en voeg de helft van de blauwe bessen of ander fruit hierbij. mix dit goed door elkaar. Schenk de 3/4 van het mengsel in een kommetje. Blend de rest nog met de overige blauwe bessen tot een donker paarse mix. Doe ook dit mengsel in een kommetje.
  4. Week de blaadjes gelatine in een kommetje met water. Haal de gelatine uit het water en knijp de gelatine uit. Verwarm 1,5 blaadjes gelatine deze met enkele eetlepels water in een pannetje. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het vuur uitzetten de het lichtpaarse mengsel toevoegen. Zet het springvormpje even in de vriezer.
  5. Verwarm de overige 1, 5 blaadjes gelatine in het pannetje met enkele eetlepels water. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het vuur uitdraaien. Roer hier het donkerpaarse mengsel doorheen totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Schenk het mengsel over de lichtpaarse laag heen zodra deze stevig genoeg is.
  6. Laat de vulling opstijven in de koelkast en tot het taartje af met verse blauwe bessen. Geniet!

Glutenvrije ontbijttaart met een bodem van YAM honingkoek

Glutenvrije ontbijttaart met een bodem van YAM honingkoek