Sluit menu
Home Recepten Ontbijt Waanzinnige Wentelteefjes

Waanzinnige Wentelteefjes

Ontbijt
  • 20 minuten
  • 1 persoon
  • Glutenvrij

Wentelteefjes, wie kent ze niet! Door YAM glutenvrij brood te gebruiken blazen we de Old School wentelteefjes nieuw leven in. Dit keer maken we er een mooie toren van en toppen we ze af met vers fruit!

Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop je mouwen maar op dan gaan we snel aan de slag!

Ingrediƫnten

  • 1 a 2 sneetjes YAM brood
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl honing
  • kokosolie om in de bakken
  • Vers fruit zoals bijvoorbeeld aardbeien
  • 2 eetlepels vanille kwark
  • optioneel: pistachenotenkruim

Hoe maak je de wentelteefjes?

  1. Roer de melk, het ei, de honing en de kaneel goed door elkaar.
  2. Wentel de sneetjes brood door het eimengsel. Zorg ervoor dat beide kanten van het brood vocht opnemen. Pas wel op dat het brood niet verdrinkt.
  3. Verwarm wat kokosolie of roomboter in de pan en bak de broodjes aan beide kanten bruin.
  4. Heb je gekozen voor aardbeien? Met een mes kun je een driehoekje uit de bovenkant van de aardbei snijden zodat er een hartjesvorm ontstaat.
  5. Snijd de broodjes diagonaal door, dan kan het stapelen beginnen!
  6. Beleg de broodjes met het fruit en stapel de driehoeken op elkaar.
  7. Top de toren af met poedersuiker of vanille kwark en het overige fruit voor degene die echt uit wil pakken. Strooi er wat pistachenotenkruim overheen voor een prachtige finishing touch!
  8. Serveer direct en geniet met volle teugen.