Sluit menu
Home Recepten Drankjes Glutenvrije chocolademelk

Glutenvrije chocolademelk

Drankjes
  • 15 minuten
  • Glutenvrij

Tijdens de koude winterdagen kan een heerlijke warme chocolademelk natuurlijk niet worden overgeslagen! Wij geven je hét recept voor de perfecte glutenvrije chocolademelk met verrassende variatietips! Kies jouw jouw favoriete topping!

Dit heb je nodig voor 2 koppen

  • 110 gr pure chocolade
  • 500 ml volle melk (of lactosevrije melk)
  • 1 tl bruine suiker
  • snufje zout
  • Toppings naar keuze

Bereiding

  1. Hak de pure chocolade in stukjes.
  2. Verwarm de volle melk in een pannetje met 1tl bruine suiker en een snufje zout.
  3. Blijf goed roeren zodat de melk in beweging blijft. Dit voorkomt dat de melk te hard gaat koken.
  4. Als de melk aan de zijkanten van het pannetje zachtjes begint te borrelen, zet je het vuur wat lager en voeg je de chocolade toe.
  5. Blijf rustig roeren totdat de chocolade is opgelost in de melk.
  6. Giet de warme choco in 2 mokken en doe er een lekkere topping op!

Toppingtips

  • Spekjes of kleine marshmallows
  • Slagroom met daarop geroosterde pecannoten
  • Kaneel
  • Cacaopoeder of geraspte chocolade

Variatie tips

  • Kan je niet tegen lactose. Gebruik dan lactosevrije melk!
  • Kook steranijs of een kaneelstokje mee met de melk.
  • Kook een paar reepjes sinaasappelschil mee met de melk.
  • Voeg een snufje van je favoriete kruiden toe aan de melk zoals, nootmuskaat, chilipoeder of kardemon voor afwisseling.
  • Voeg een scheutje whiskey of Malibu toe voor warme chocomelk met een tik.