Sluit menu
Home Recepten Toetjes Glutenvrije crème brûlée

Glutenvrije crème brûlée

Toetjes
  • 3 uur
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Een heerlijke zelfgemaakte crème brûlée heeft altijd gegarandeerd succes! Je kunt de crème brûlée het beste een paar uur van tevoren maken, want het heeft wel even tijd nodig. Maar met dit recept voor een glutenvrije (en lactosevrije) crème brûlée steel jij zeker de show!

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom (of 250 ml lactosevrije slagroom)
  • 250 ml melk (of 250 ml lactosevrije melk)
  • 5 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • poedersuiker
  • muntblaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden.
  2. Halveer het vanillestokje en schraap de vanille eruit.
  3. Breng de slagroom, melk, vanille en het vanillestokje in een pan aan de kook en laat het 5 minuten op een laag vuurtje staan.
  4. Haal het vanillestokje er na 5 minuten uit.
  5. Doe de eidooiers, de kristalsuiker en de room in een kom.
  6. Roer tot het geheel wat steviger wordt.
  7. Verdeel de inhoud over 6 kleine ovenschaaltjes en zet ze in de oven.
  8. Laat de crème brûlée in 45 minuten gaar worden.
  9. Laat de crème brûlée afkoelen en zet de schaaltjes daarna 2 uur in de koelkast.
  10. Zet de oven op grillstand en verwarm deze voor.
  11. Haal de schaaltjes een half uur voor het opdienen uit de koelkast en bestrooi ze met de basterdsuiker.
  12. Zet de schaaltjes onder de gril en haal ze eruit als de suiker bruin begint te worden.
  13. Strooi wat poedersuiker over de crème brûlée en garneer ze met een paar muntblaadjes.