Sluit menu
Home Recepten Drankjes Mat­cha lat­te

Mat­cha lat­te

Drankjes
  • 10 minuten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Deze Japanse groene thee wil je proeven! Een handige koffie vervanger voor als je een oppepper nodig hebt. De smaak van Matcha latte is vrij sterk en even wennen maar heeft veel gezondheidsvoordelen! 

Wat is matcha poeder? 

De matcha poeder zijn gewoon gedroogde groene theebladeren die vermalen zijn. De thee bevat wel cafeïne maar ook L-theanine, dit is een aminozuur dat je lichaam een kalm gevoel geeft. Deze theebladeren worden in de laatste weken voor de oogst afgeschermd van de zon waardoor ze meer L-theanine aanmaken. Dit geeft een zoete en zachte smaakt aan de thee. Ook zit er in matcha poeder chlorofyl wat zware metalen uit ons lichaam helpt verwijderen. Daarnaast bevat het veel antioxidanten, helpt het de cholesterol verlagen en stabiliseert het bloedsuikergehalte. Een gezonde poeder dus

Ingrediënten

  • 100 ml kraanwater
  • 150 ml melk (amandelmelk als je lactosevrij wilt)
  • 2 tl matcha poeder

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook en laat dit vervolgens wat afkoelen.
  2. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  3. Doe de matcha poeder in een ruime mok en schenk het water erbij, laat nog ruimte over voor de melk.
  4. Roer met een lepel tot de poeder is opgelost.
  5. Klop de melk schuimig met een garde en schenk bij de matcha thee.
  6. Besprenkel eventueel de latte met een eetlepel honing.