Sluit menu
Home Recepten Hapjes Borrel brie broodje

Borrel brie broodje

Hapjes
  • 25 minuten
  • Glutenvrij

Zo gemakkelijk maar oh zo lekker! Dit brie broodje is echt heerlijk voor bij de borrel!

Dit heb je nodig voor 1 borrel broodje

  • 1 YAM bolletje
  • 1 YAM sneetje brood
  • 1 brie
  • Topping naar keuze. Bijvoorbeeld; rozemarijn, pistachenoten of druiven

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij een rondje uit het midden van het YAM bolletje. Pas op dat je niet de onderkant doorsnijdt.
  3. Leg het brood dat je uit het bolletje haalt op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Snij het sneetje brood in reepjes en leg dit ook op de bakplaat.
  5. Plaats de brie in het bolletje, als dit niet past snij de brie dan zodat hij in het bolletje past.
  6. Leg het bolletje met brie op ook de bakplaat en strooi wat fijngehakte rozemarijn over de kaas.
  7. Zet de bakplaat met het bolletje en stukjes brood 15 minuten in de oven tot de randjes van de brie gebarsten zijn.
  8. Haal na 15 minuten de bakplaat eruit en serveer alles op een mooi bord.
  9. Dip smakelijk!

Tip

  • Mocht het brood in de oven te snel krokant worden, doe er dan een stuk aluminiumfolie overheen.
  • Ook lekker: doe een scheutje witte wijn in het bolletje voordat je het in de oven zet.