Sluit menu
Home Recepten Hapjes Glutenvrije kokosmakronen

Glutenvrije kokosmakronen

Hapjes
  • Glutenvrij
  • 30 minuten
  • Lactosevrij
  • 20 makronen

Zelf glutenvrije kokosmakronen maken met maar 3 ingrediënten. Super simpel, makkelijk en lekker! In een half uurtje heb je glutenvrije kokosmakronen gemaakt!

Recept voor 20 kokosmakronen

  • 4 eiwitten
  • 200 gr kristalsuiker
  • 250 gr geraspte kokos

Hoe maak je glutenvrije kokosmakronen?

  1. Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel er een snufje zout en de kokos door.
  2. Schep het beslag in de spuitzak en spuit rondjes beslag op één of twee met bakpapier beklede bakplaten, of schep het beslag met twee dessertlepels op.
  3. Bak de koeken in 20-25 min. lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 150 °C.
  4. Laat de kokosmakronen op de bakplaat afkoelen.

 

Extra decoratie: Hazelnoten roosteren

Het roosteren van hazelnoten versterkt hun smaak. Ze zijn net als de meeste noten het lekkerst als ze licht geroosterd zijn. Daarnaast is het ook gewoon leuk om zelf te doen.

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
  2. Spreid de hazelnoten in één laag uit over de bakplaat met bakpapier, zonder dat ze op elkaar liggen.
  3. Het is aan te bevelen de hazelnoten na 4 minuten met een houten lepel om te roeren, zodat ze gelijkmatig geroosterd worden.
  4. Na nog eens 4 minuten (in totaal moeten ze ongeveer 8 à 10 minuten) begint de lekkere geur van geroosterde hazelnoten zich in de keuken te verspreiden en ziet het velletje er bruin uit. Proef een hazelnoot of ze klaar zijn. Als ze klaar zijn, neem dan de bakplaat direct uit de oven om te voorkomen dat ze aanbranden.
  5. Verzamel de hazelnoten in een theedoek en wrijf ze in die doek tegen elkaar, waardoor het bittere bruine velletje los komt.
  6. Karameliseer wat suiker in een pannetje en roer de hazelnoten hierdoor. Verspreid dit op een bakplaat en trek ze los van elkaar.

Op de foto hebben wij chocolade gesmolten en de kokosmakronen erin gedipt zodat de hazelnoten extra mooi blijven staan. 

Liever noten vrij? Strooi dan wat kokos rasp over de chocolade.

Bron