Sluit menu
Home Recepten Hapjes Glutenvrije kruidenolie maken

Glutenvrije kruidenolie maken

Hapjes
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 10 minuten

Met een kruidenolie maak je op een snelle manier je gerecht extra lekker. Zo hoef je niet iedere keer kruiden fijn te snijden en je kunt de kruidenolie tevens lang bewaren.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • Italiaanse kruidenmix

Benodigdheden

  1. Afsluitbare flesjes (2)

Hoe maak je de kruidenolie?

  1. Zet de flesjes klaar, pel de knoflook en snijd deze in plakjes.
  2. Doe 2 teentjes knoflook met het takje tijm in een flesje en de andere teen met de Italiaanse kruidenmix in het andere flesje.
  3. Vul vervolgens beide flesjes met olijfolie, maak de flesjes goed dicht en schud goed door elkaar.
  4. Haal de knoflook er na 2 dagen uit zodat je de olie lang kan bewaren.
  5. Gebruik de kruidenolie voor bijvoorbeeld salades of pasta's. Smullen maar!

Variatietip

Italiaanse kruidenmix kan je ook heel gemakkelijk zelf maken, zodat je je eigen kruidenolie nog meer naar eigen smaak maakt. Mix bijvoorbeeld 1 tl gedroogde basilicum en oregano. Schep daarbij een 1/2 tl gedroogde tijm, rozemarijn, knoflookpoeder en zout. Roer dit door elkaar en klaar is je Italiaanse kruidenmix.