Sluit menu
Home Recepten Hapjes Glutenvrije Springrolls

Glutenvrije Springrolls

Hapjes
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Glutenvrije springrolls, heerlijk verfrissend in de zomer! Leuk om de springrolls met de kids te maken en ook nog eens kleurrijk en healthy.

Ingrediënten recept 1

  • 50 gr noedels
  • 8 rijstvellen
  • 8 gekookte garnalen
  • 4 takjes verse koriander, gehakt
  • gemengde salade
  • een paar komkommer stukjes

Ingrediënten recept 2

  • 100 gr quinoa
  • 100 gr gerookte kip
  • 1 avocado, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 lente ui, gehakt
  • gemengde salade
  • 1 rode paprika, in blokjes

Hoe maak je de springrolls?

  1. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de noedels of quinoa. Laat dit uitlekken.
  2. Snij alle ingrediënten die je wilt gebruiken in kleine stukjes en zet dit allemaal klaar.
  3. Vul een kom met warm water, doop hierin een rijstvel en haal het de rijstvellen er na een seconde weer uit. Leg dit plat op een schone keukenplank.
  4. Schik de garnalen of de kip over het midden van het vel, gevolgd door noedels of quinoa, dan de kruiden, dan de sla en groenten. Laat aan alle kanten ongeveer 5 cm onbedekt.
  5. Vouw die kanten over de vulling en vouw het vel er omheen. Doe dit met alle vellen.
  6. Zet bij het serveren van de glutenvrije springrolls een lekkere dipsaus en smakelijk eten!

Tips

  • De springrolls zijn heerlijk om te dippen in sojasaus of zelfgemaakte pindasaus.

  • Maak een hele stapel glutenvrije springrolls, zodat je ze de volgende dag mee kan nemen als lunch naar je werk of school.

Bron