Sluit menu
Home Recepten Hapjes Perzik van de BBQ met geitenkaas

Perzik van de BBQ met geitenkaas

Hapjes
  • 10 minuten
  • 4 personen
  • Glutenvrij

Heb jij het wel eens geprobeerd, een perzik op de bbq? Perziken worden op de bbq heerlijk sappig en krijgen een zoet rokerige smaak. Super lekker met geitenkaas en het is ook nog eens super easy!

Ingrediƫnten

  • 2 perziken
  • 4 el geitenkaas
  • 4 tl honing
  • gehakte walnoten of hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Snijd de perziken doormidden en schep de pit eruit met een lepel.
  2. Rooster de perziken op de barbecue.
  3. Laat ze een beetje afkoelen en schep daarna een eetlepel geitenkaas in het midden.
  4. Druppel een theelepel honing over iedere perzik en garneer het ze met de hazelnoten.

Liever lactosevrij?

Vervang de geitenkaas voor lactosevrije roomkaas bijvoorbeeld van Philadelphia.

Liever helemaal geen kaas?

  • Leg stukjes appel op de bbq en wikkel er serranoham omheen
  • Leg partjes meloen op de bbq met parmaham omwikkeld