Sluit menu
Home Recepten Hapjes Zelf glutenvrije croutons maken

Zelf glutenvrije croutons maken

Hapjes
  • Glutenvrij
  • 20 minuten
  • Lactosevrij

Brood over? Maak dan zelf glutenvrije croutons. Zelfgemaakte croutons maken salades en soepen lekkerder en krokanter. Een recept om van te smullen!

Ingrediënten

  • oud glutenvrij brood
  • olijfolie
  • kruiden naar eigen smaak
  • knoflook

Hoe maak je croutons?

  1. Snijd het brood in stukjes en verdeel dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Besprenkel olie, kruiden of knoflook naar eigen smaak over het brood.
  3. Je kan variëren met de kruiden naar eigen smaak. Of gebruik bijvoorbeeld verschillende kruiden gebruiken, zodat je variatie aanbrengt in de smaak van je croutons.
  4. Bak de brood croutons ongeveer 15 min op 200 graden en de croutons zijn klaar.
  5. De croutons zijn heerlijk door een salade, als snack of voor in de soep!

Glutenvrije croutons

Tips

  1. Zorg dat het brood is ontdooid.
  2. De croutons kun je ongeveer twee weken in een afgesloten trommel bewaren.
  3. Houd je van rustieke croutons? Verwijder dan niet de korstjes van het brood.