Sluit menu
Home Recepten Lunch Gezond glutenvrij lunchen

Gezond glutenvrij lunchen

Lunch
  • 10 minuten
  • Glutenvrij

Zoals tomaat en mozzarella, ei en spek, peer en port, zo zijn avocado en zalm ook beste vrienden qua smaak en kleur. En ook nog eens hoog in goede vetten! De perfecte combi voor in salades, tussen een wrap of voor op ons YAM brood! Hierbij een gezond glutenvrij lunch recept van Francisca van den berg – Hormoon gewicht expert. 

Ingrediënten

  • YAM desem
  • gerookte zalm(snippers)
  • avocado, gesneden
  • lente-ui of bosui, gesneden
  • roomboter

Bereiding

  1. Smeer een dun laagje roomboter op een snee YAM desem
  2. Beleg deze met de gerookte zalm en avocado
  3. Top af met lente-ui

Weetje: lente-ui, salade-ui en bosui.. wat is nou het verschil?

Eigenlijk weinig, het is namelijk allemaal dezelfde ui alleen wordt het op verschillende tijden geoogst! De lente-ui wordt vroeger geoogst en heeft daardoor minder verdikking aan de witte onderkant en smaakt zachter dan de bosui. De bosui wordt later geoogst waardoor de witte onderkant een rond bolletje is en scherper smaakt.

Dan kan je ook nog de naam ‘salade-ui’ in de winkel zien liggen.. dit is een synoniem voor de lente-ui.