Sluit menu
Home Recepten Lunch Glutenvrije pantosti met pesto en tomaat

Glutenvrije pantosti met pesto en tomaat

Lunch
  • 1 persoon
  • 15 minuten
  • Glutenvrij
  • Tarwevrij

Een tosti uit de pan heb je dat wel eens geprobeerd? Ze zijn ongelofelijk lekker! Zeker wanneer je nog een aantal boterhammen hebt liggen die wat ouder zijn, dan is dit jouw kans om het eens te proberen. Vandaag delen wij YAM’s favoriete pantosti, namelijk met YAM licht meerzaden kaas, pesto én tomaatjes.

Wat is dan het verschil tussen een glutenvrije tosti uit een tostimaker of een tosti uit de pan? Dat is makkelijk uit te leggen. Een glutenvrije tosti uit de koekenpan smeer je aan onder- en bovenkant in met een likje boter. Zo worden ze smeuïg en krokant. Een glutenvrije tosti uit een tostimaker is iets droger.

Mocht je eens iets meer tijd hebben, maak de tosti’s dan eens in de koekenpan. Ik durf te wedden dat je niet anders meer wil. Je kan natuurlijk volop variëren met de ingrediënten. Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete tosti!

Ingrediënten:

  • 2 YAM licht meerzaden boterhammen
  • 1 plak jong belegen kaas
  • 1 el pesto
  • 4 smaaktomaatjes
  • 1/2 el (room)boter

Bereiding:

  1. Verwarm de koekenpan op het vuur.
  2. Besmeer de YAM licht meerzaden boterhammen allebei aan één kant met een beetje boter.
  3. Beleg 1 boterham met de kaas, pesto en snijd de tomaatje door de helft. Haal de pitjes eruit (dit zorgt voor teveel vocht) en leg de plakjes tomaat ook op de boterham.
  4. Dek de belegde boterham af met de andere boterham en bak de tosti zo'n 10 minuten aan beide kanten goud bruin. Let er wel op dat de tosti niet zal verbranden.
  5. Serveer de tosti meteen en geniet!

Glutenvrij pantosti met pesto en tomaat