Sluit menu
Home Recepten Lunch Glutenvrije salade met pompoen en geitenkaas

Glutenvrije salade met pompoen en geitenkaas

Lunch
  • 45 minuten
  • 4 personen
  • Glutenvrij

Het is herfst daar horen natuurlijk recepten bij met de smaken van het seizoen! Nu de pompoenen volop verkrijgbaar zijn hebben we een lekkere glutenvrije salade gemaakt met geroosterde pompoen en verse geitenkaas, extra lekker met wat rucola en geroosterde YAM broodreepjes erbij! Je kan het eten als voedzame lunch maar ook als lichte avondmaaltijd. Wij zijn er gek op!

Salade met pompoen en  YAM broodreepjes

Wanneer je uiteten gaat krijg je vaak brood bij een salade, nu hebben niet alle restaurants glutenvrij brood of is het brood oud. Maak er thuis een feestje van door jouw favoriete YAM brood te bakken in reepjes. Dit past heel goed bij een salade. Heb jij het wel eens geprobeerd? Wij kozen voor YAM bruin maar YAM desem, YAM lichtmeerzaden of YAM donkermeerzaden doen het goed bij dit recept! Al zou YAM rozijn ook totaal niet misstaan in combinatie met de geitenkaas. Lekker!

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 4 YAM bruin boterhammen
  • 6 el olijfolie
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 75 gram rucola
  • 1 rode ui gesnipperd)
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 1 el pompoenpitten (geroosterd)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de pompoen open, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in dunne parten.
  3. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kaneel en de komijn. Leg de pompoenparten op de bakplaat, besprenkel met deze kruidenolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  4. Klop intussen een dressing van de rest van de olijfolie, de balsamico en honing. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pompoen uit de oven en laat even afkoelen.
  5. Verdeel de rucola over een schaal. Leg de ui en pompoen erop, verbrokkel de geitenkaas erboven en bestrooi met de pompoenpitten. Besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.
  6. Snijd de YAM broodjes in repen. Verwarm een koeken pan met een klein beetje olijfolie. Bak de reepjes brood goudbruin zodat er een soort van grote croutons ontstaan. Serveer ze bij de salade en genieten maar!

Glutenvrije salade met pompoen en geitenkaas