Sluit menu
Home Recepten Lunch Glutenvrije Wentelteefjes

Glutenvrije Wentelteefjes

Lunch
  • Glutenvrij
  • 4 personen
  • Lactosevrij
  • 15 minuten

Met dit recept maak je gemakkelijk zelf glutenvrije wentelteefjes. Ook lekker als lunch. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 110 gram oud brood
  • 300 ml melk (lactose vrije tip: gebruik plantaardige melk)
  • 2 eieren
  • Beleg naar keuze zoals bijvoorbeeld spek of kaas

Hoe maak je de wentelteefjes?

  1. Scheur het oude brood in stukken en verkruimel dit in een blender of keukenmachine.
  2. Weeg het verkruimelde brood.
  3. Vervolgens ga je te werk als een normaal pannenkoeken recept alleen vervang je de meel voor het brood.
  4. Schep het brood in een kom en maak een kuiltje.
  5. Doe hierin de eieren en een beetje melk.
  6. Roer dit met een garde tot een glad mengsel en voeg vervolgens de rest van de melk toe.
  7. Klopt het mengsel goed tot alle klontjes zijn verdwenen.
  8. Laat het beslag even rusten zodat het brood de melk kan absorberen.
  9. Bak vervolgens je wentelteefjes goudbruin!

Tips voor extra lekkere wentelteefjes:

  • Maak de wentelteefjes/pannenkoeken niet te groot aangezien ze door het brood gemakkelijk uit elkaar kan vallen.
  • Je kan de wentelteefjes maken met elk soort brood. Het rozijnen brood van YAM geeft bijvoorbeeld een heerlijke frisse twist.
  • Voor extra luchtige wentelteefjes kun je ook een gedeelte van de melk vervangen door spa rood.
  • Door het koolzuurgas worden de wentelteefjes wat luchtiger. Ongeveer 100 ml.