Sluit menu
Home Recepten Lunch Muhammara: walnoot-paprika spread

Muhammara: walnoot-paprika spread

Lunch
  • Glutenvrij
  • Tarwevrij
  • Koemelkvrij
  • Lactosevrij

Muhamara, heb jij er wel eens van gehoord? Deze muhammara spread is superlekker. Muhammara is een Syrische spread gemaakt van walnoten, geroosterde paprika, oud broodkruim en granaatappelsiroop en is heerlijk kruidig. Extra lekker op een YAM bruine boterham die je van te voren even roostert in een broodrooster. Super lekker met wat kiemen en geroosterde pompoenpitjes om het feest compleet te maken. Muhammara is glutenvrij wanneer je het maakt met glutenvrij broodkruim én ook nog eens heel voedzaam. Je kan de spread ook gebruiken op een glutenvrije borrelplank als dip.

Tip om Muhammara te maken!

Heb je geen granaatappelsiroop? Dan kan je het ook weglaten, de smaak blijft goed!

Geen zin om zelf paprika’s te roosteren? Koop gewoon een pot geroosterde paprika’s. Je zal zien dat ze net zo goed smaken.

 

Ingrediënten:

  • 3 geroosterde paprika’s
  • 75 g walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels granaatappelsiroop
  • Sap van halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • 4 el tomatenpuree
  • 4 el YAM broodkruim
  • 2 tl komijnpoeder
  • Snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Doe alles in de keukenmachine en mix tot een smeuïge spread. Voeg eventueel wat extra YAM glutenvrij broodkruim toe om het dikker te maken of citroensap als het juist dunner moet.
  2. Bewaar de muhammara in een afgesloten bakje in de koelkast.

Muhamarra: walnoot-paprika dip