Sluit menu
Home Recepten Lunch Vegetarische paté van walnoten

Vegetarische paté van walnoten

Lunch
  • 10 minuten + 6 uur weektijd
  • 6
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Tarwevrij

Een YAM desembroodje met een vegetarische paté van walnoot, zongedroogde tomaatjes en salie. Een feest voor de smaakpapillen! Deze spread maak je eenvoudig en lijkt op een paté alleen dan gemaakt van walnoten. De verse salie en de zongedroogde tomaatjes geven de vegetarische paté een heerlijke hartige smaak en structuur. Het nieuwe broodje gezond van 2020 boordevol goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen.

Ingrediënten:

  • 200 g walnoten 6-8 uur of een nacht geweekt in koud water
  • 200 g zongedroogde tomaten in olie uitgelekt (ongeveer 15-20 stuks)
  • 10 salieblaadjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Doe alle ingredienten met 2 eetlepels schoon water in een foodprocessor of gebruik een staafmixer. Mix tot je een glad resultaat hebt. Voeg wat extra water toe als het te dik is.
  2. Schep in een luchtdichte glazen pot.
  3. In de koelkast kun je het (ruim) een week bewaren.

Tip!

Beleg jouw YAM desembroodje met de vegetarische paté en top deze af met wat stukjes lente ui.

Pate van walnoot, zongedroogde tomaat